İlçeler Haber Girişi : 28 Haziran 2022 20:22

Karayazı'da musluklardan çamur akıyor!

Karayazı'da musluklardan çamur akıyor!
Erzurum’un Karayazı ilçesinde musluklardan akan çamurlu su, vatandaşı canından bezdirdi. İçmek bir yana banyo dahi yapamadıklarını anlatan vatandaşlar, çamaşır ve bulaşık makinelerinin de kirli su nedeniyle bozulduğunu belirtiyor.

Erzurum Post-Erzurum'un Karayazı İlçesinde musluklardan akan su ivatandaşı canından bezdirdi. Musluktan çamur şeklinde akan su ağır bir kokuda barındırıyor. Sıkıntılarını defalarca Karayazı Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili  Muammer Sarıdoğan'a ilettikleri belirten vatandaşlar, "Bırakın musluklardan su içmeyi, banyo bile yapamıyoruz. İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı, bu devirde bu soruna yetkililer hala bir çözüm bulamadılar. Defalarca Karayazı Belediyesine başvurduk. Onlarda sorunu Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresine ilettikleri belirtiyorlar. Kim çözecekse çözsün artık. Sağlığımızın bozulmasından endişeliyiz. Bizler iktidara oy vermedik diye cezalandırılıyor muyuz? Böyle hizmet anlayışı olur mu?" diye tepkilerini dile getirdiler.

 

Karayazı ilçesinin suyu Çakmak Dağı’ndan geliyor. Bunun için bir de arıtma tesisi yapılmış. Fakat arıtma tesisi yetersiz kalıyor. Kış mevsiminde dağdan gelen su arıtma tesisine girerken, bahar mevsimiyle birlikte tesis yetersiz kaldığı için ilçe halkına su arıtılmadan direk veriliyor. Bu nedenle vatandaşlar, çamurlu su kullanmak zorunda kalıyor. İlçe halkı çamurlu su nedeniyle bulaşıcı hastalıklarla da karşı karşıya kalıyor.

 

Arıtma tesisinin büyütülmesi gerektiğini dile getiren vatandaşlar, şunları anlatıyor: “Suyun ilk çıktığı yer de açık olduğu için hayvanlar dahi buradan su içiyor. Buranın kapatılması lazım. Sularımızdan kurbağa geliyor, çamur akıyor, böcekler çıkıyor. Bulaşık makinelerimiz, çamaşır makinelerimiz çamurlu su sebebiyle bozuluyor. Evimizde banyo bile yapamıyoruz. 3 kilometre uzaklıkta büyük bir göletimiz var. Buranın suyunun arıtılarak direk verilmesini istiyoruz. Yetkililerden bu sıkıntımızın giderilmesini talep ediyoruz.”

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.