Kariyer Sınavı

Yasada özel ihtisas mesleği olarak tanımlanan öğretmenlik; bir sınavlık sorularla elde edilecek kariyerin üstünde ve ötesındedir. Zaten pedegojik formasyon ve özel ihtisas bir anlâmda kariyerin karşılığıdır. Yeni bir kariyer sınavına ihtiyaç yoktur. Bir sınavlık ölçümle elde edilecek yeni bir kariyer sınavı objektif bir ölçüm olmayacaktır. Önceden belirlenen konulardan seçilecek soruları en çok ezberleyenler sınavda başarılı olacaktır ve bir oturumluk bu tür baştan savma bir kariyer sınavı öğretmenlik mesleğine pedegojik anlamda artı bir katkı ve değer kazandırmayacaktır. Öğretmenlik mesleģine kalıcı neşter vurmak mı istiyorsunuz?  Kapatılan ve isimleri silinen  ve ilkokuldan sonra öğrencilerin yatılı olarak alındığı güzelim öğretmen okullarını yeni baştan açacaksınız ve yalnızca bu öğretmen okullarından mezun olmuş öğretmen adaylarının girebilecekleri öğretmen Üniversitesi kuracaksınız. Hasanoğlan eski Köy Enstitüsü bu üniversite için biçilmiş hazır bir kaftan ve uygun bir mekândır. 

 

Öğretmenler ancak bu üniversite ile bağlantılı olarak yüksek lisans ve gerektiğinde doktoralarını yapacaklar ve böylece yeni bir kariyer basamağı elde edecekler. Ülkenin her yıl ihtiyaç duyduğu sayıda òğretmen yetiştireceksiniz ve mezun öğretmen adaylarını geçmişteki isabetli ve doğru uygulamalarda olduğu gibi dışarıda bırakmadan tamamını atayacaksınız. Cumhuriyetin çağdaş ve nitelikli öğretmen yetiştirme politikalarına yeniden bir dönüş yapacaksınız. Yeniden bir düzenleme yapılıncaya kadar da; mevcut öğretmenlerden on yılını dolduran öğretmenleri " Uzman Öğretmen" yirmi yılını dolduran öğretmenleri " Başöğretmen" yapacaksınız. Başarıyı ölçmekten uzak soyut ve tek oturumlu kariyer sınavı garabetinden şimdilik vaz geçeceksiniz. Snavdan vazgeçilmezse umulur ki, değerli tüm meslektaşlarım mahçubiyetlerine ve mesleki imajlarının zedelenmesine yol açacak bu yapay kariyer sınavını olumlu geçirmiş olsunlar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.