Spor Haber Girişi : 04 Mart 2023 15:56

Kazım Karabekir Stadyumu'na deprem engeli

 Kazım Karabekir Stadyumu'na deprem engeli
Erzurum Kazımkarabekir Stadyumu'na yapılan ön incelemeler sonucunda deprem riski taşıdığı gerekçesiyle "maç oynanamaz" raporu verildi.

Erzurum Post-Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta 6 Şubat günü meydana gelen depremler sonrası Erzurum Kazımkarabekir Stadyumu'na 'maç oynanamaz' raporu verildi. Karar sonrası, TFF 1. Liginde mücadele eden Erzurmspor'un maçlarını oynadığı 25 bin kişi kapasiteli sdatyum müsabakalara kapatıldı.

 

 

Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta 6 Şubat günü meydana gelen yıkıcı depremler Erzurum'da da hissedilmişti. Yaşanan sarsıntı esnasında taşıyıcı sistemleri 1968 yılında yapılan ve sonrasında 1997 ve 2010 yıllarında kapsamlı tadilat geçiren Kazım Karabekir Stadyumu'nda da hasara neden olduğu bildirildi.

 

 

Stadyumda ön incelemelerde bulunan Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü "yıkım" ön raporu verirken, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü süratli bir şekilde hem bakanlığa hem de genel müdürlüğe durumu iletti. Bakanlığa özel hizmet veren bir şirketin mühendisleri stadyumda inceleme yaptı ve "maç oynanamaz" raporu verdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı mühendislerinin önümüzdeki hafta yapacağı kapsamlı çalışma sonrası stadyumla ilgili son kararın verileceği öğrenildi.

 

Stadyum ile ilgili Erzurumspor FK'ya resmi yazı gönderen Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, hasar tespit çalışmaları devam ettiği için gelecek hafta oynanacak olan Keçigörengücü maçının Kazım Karabekir Stadyumu'nda oynanmasının mümkün olmadığını bildirdi. Erzurumspor bu maçı komşu kentn Rize'de oynayacak.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.