İlçeler Haber Girişi : 24 Haziran 2022 16:55

Köstebek yuvasına dönen yola sahip çıkan yok!

Köstebek yuvasına dönen yola sahip çıkan yok!
Bakım programına alınmayan karayolu  1993'de teröre 33 kurban veren köylüleri isyan ettirdi

Erzurum Post-Erzurum'un Çat ilçesi ile Yavi arasındaki karayoluna sahip çıkan olmayınca vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı.  Belediyenin, Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait olduğu için bakım yapmadığı yolu Karayollar ise standarlara uygun olmadığı gerekçesi ile programına alamıyor.

 

 

Çat ile Yavi mahallesi arasındaki karayolu, bölgede yaşayanların bitmeyen çilesi oldu. Çat-Yavi, Erzincan-Tercan arasındaki yol kurumlar arasındaki anlaşmazlık nedeni ile
yıllardır bakım ve onarıma alınmıyor.

 

 

Belediye'nin Karayollarına ait olduğu gerekçesiyle çalışma yapmadığı yol köstebek yuvasına döndü. Karayolları ise söz konusu yolun standartlara uygun olmadığı için bakım programına alınmadığını ileri sürdü.

 

 

Yavi'de 25 Ekim 1993 günü bir grup silahlı teröristin silahlı baskını ile 33 sivil vatandaş katledilmişti.  Daha önce belde olan Yavi, son Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsüne dönüştürlmüştü.

 

Vatandaşlar, kurumlar arası ihtilaf  ve ilgisizlik yüzünden mağdur olduklarını ifade ederek, " Her yıl ilgili kurumlara müracaat ediyoruz. Söz veriliyor ancak hiç bir çalışma yapılmıyor. Onlarca köye hizmet veren yol bakımsızlıktan köstebek yuvasına döndü. Bazen gelip  büyük çukurları kürekle doldurup yama yaparak gidiyorlar. Bir an öncesorunumuzn giderilmesini bekliyoruz" diye konuştular.

 


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mazhar Özdemir 24 Haziran 2022 23:59

    Bu yol yapılırken reklam verenlere bakın.Boy boy resim atıyordular her yere.Belediye başkanları biz yapıyoruz diyorlardı.Arşivlere bakın.Şimdi ne oldu da top taca atılıyor.Siyaset yapanlara sormak lazım bu paralar kendinizin olsa böyle hoyratça harcar mıydınız?