Kötü ağız kokusu

Bir haftadır burnum koku almıyor, değmeyin keyfime. Bir yere gitmek için bende herkes gibi toplu taşıma araçlarını kullanıyorum, fakat insanlar anlaşmışcasına yanımda ki koltuğa oturan bazı insanların ağzından pis kokular geliyor. Dayanamayıp ayakta yolculuk etmeye çalışıyorum bu kez ayakta yanımda duran kişinin pis ağız kokusu geliyor.

 

Öz güven, bakımdan söz edenler öz güven sadece boş laf değildir öz saygısı, öz güveni olan öncelikle temizliğine,bakımına dikkat eder bakım bayet oje, doldurma parfüm sıkmak, çakma markalar giymek değildir.

 

Temizlik imanın yarısıdır dinden dem vurup en müslüman benim diyip İslamın önem verdiği temizliğe önem vermeyenler sizler için de misvak var. Sigara kokanlar, ağzından lağım kokusu gelenler, ter kokanlar cinsiyeti yok bunun insana yakışır mı?

 

Bir de dibine dibine girerler iyice çok yakın mesafe de kimseyle konuşmayı sevmem, sosyal mesafe hayatım boyunca olmuştur bir de ısrarla yakınlaşıp konuşanların ağzı kokuyor ise bu benim için kötü durum, kokan için de kötü durum çünkü bu lağım kokusu dediğimiz kötü kokuların sebebi farklı hastalıklarında sebebi olabilir.

 

Her şeyden önce toplum içine girilecek ise, özel bir görüşme yapılacak ise soğan,sarımsak,koku oluştura bilecek yiyecekler yenmez,ağız için de çürük diş olabilir bu da tedavi edilmez ise komşu dişlere, çeneye ve diğer organlara zarar verip sağlık ve yaşam kalitesini bozabilir veya diğer organlarda sorun var ise bu ağız kokusu ile kendini dışa vuruyor olabilir.

 

Ağzın kokuyor sorun olabilir desek cevaben insanlar ‘’emmeee Avrupalılar da kıçını yıkamıyor’’ diyorlar. Peki sizi Avrupalılardan ayıran şey müslümanlar olarak dinin gereklerini yerine getirmek değil mi?

 

Çünkü islam temizliğe önem verir ve insanın sağlığına zarar vere bilecek her şey den uzak durmasını sorun halinde işin ilmini bilen tabiblere muayene olmaları gerektiğini söylüyor. Avrupalılara sırası geldiğin de markalarını giymek için yarışıp alacak parası olmayanlar çakmasını alıp giyiniyor neden çünkü onlar öyle giyiniyor,eğitim için vatanını bırakıp oraya gidiyorlar,neden?

 

Çünkü eğitim sistemleri bizden iyi. İş ağzınız kokuyor sağlık probleminiz ola bilir veya dişini fırçala dendiğin de, Avrupalılar da kıçını yıkamıyor! Avrupalıların kıçını takip etmekten kendi ağzının leş kokmaya başladığından habersiz.

 

Lütfen belirli aralıklar ile diş hekimine muayene olalım, toplu taşıma,kalabalık, özel görüşme bu zamanlarda koku yapacak yiyecekler yemeyelim, sağlığa zararlı olan sağlık ve cep düşmanı sigarayı kullanmayalım, dişleri düzenli fırçalayalım sakız ve diş macunu sigaradan daha ucuz ve size iyilik için varlar sizde kendinize,ailenize, sevdiklerinize iyilik yapın ve benim gibi otobüste kokudan can çekişen yolculara saygı duyun ben otobüsten indikten sonra o kötü kokudan kurtuluyorum ama o pis koku sizinle her yere geliyor.

 

Ağız ve diş sağlığımız her zaman öncelik olsun.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.