Kusur aramadan yola devam!

3 aylık aradan sonra Eskişehirspor karşısında izlediğimiz Erzurumspor’da artık ‘kusur aramak ‘ ya da ‘eleştiri yapacak ortam ‘ ne yazık ki yok. Bu takım maç başladığı anda gol atıp ardı ardına goller sıralayacak değil.! Bu bir gerçek. Güven, sabır ve inanç önemli.

 

Erzurumspor’un görünmeyen hocaları, olağanüstü dönemi umursamadan maçın heyecanıyla çıkan kadroyu ya da futbolcuları veya değişiklikleri eleştirmekle zaman kaybediyorlar. O enerjiyi, bu kadroya güvenerek, inanarak daha olumlu yönde kullansak sanırım daha güzel bir iş yapmış olabiliriz.

 

Eskişehirspor karşısında ilk yarı Erzurumspor üstündü, gollerde kaçırdık, direkten dönen top ta oldu, son vuruşlarda yetersiz kaldık. İkinci yarı da Eskişehirspor kalemize geldi, Allahtan Kaleci Sehiç ıskalamadı.

 

6 maç oynayacaktık, 5 tane maçımız kaldı. Erzurumspor’da bu saatten sonra Teknik Direktörün, futbolcunun, takımın eleştirilecek zamanı değil şu anda. Taraftarlar da bunun farkında. Sadece ve sadece ‘3 puanı gözleyeceğiz‘.

 

Kalan 5 maç bizim için çok kritik, nedeni de Hatayspor puan cetvelinin üstünde ama, bazı takımlar rahat durmuyor gibi bir hisse kapıldım. Nedeni de bu pandemi döneminde Türkiye’de tüm kulüplerde büyük maddi sıkıntılar oldu, düşmesi kesinleşmiş takımlarda bazı ‘ haysiyetsiz’ futbolcuların para için yapmayacakları performans yoktur.! Bunu kimseyi suçlamak için yazmıyorum. 11 puanlı Eskişehirspor’da kaleci dahil bazı futbolcuların maçtaki performansına baktınız mı? Sanırsınız ki menajerler izliyor bu futbolcuları! Oynamalarına bir itirazım olamaz, elbette oynayacaklar ama, bu oynama biraz ‘anormal‘ geldi, dikkatimi çekti.. Hele gol sonrası çimlere yapışmalar , çimlere başlarını koymalar .. Bir ‘ kayıp yaşadılar’ tabii neyin kaybolduğunu biz bilemeyiz.. Ama çimlerde arayıp durdular bu futbolcu diye sahada bulunan kişiliksizler.. Ligin dibinden çıkamayacaklarına bile bu kadar üzülmemişlerdir.

 

Özete gelirsem , Erzurumspor’un işi sahada kolay .. Ancak rakip futbolcuları birileri ‘mamalıyor ‘, diğer maçlarda da karşılaşacağız bu teşvik primleriyle ..

 

Erzurumspor daha çok çalışarak daha çok destek alarak bu dönemi atlatır. Gerçek Erzurumspor taraftarlarına düşen son 5 maçlık görev ise ; “ takımı eleştirmek değil, kan kussa ‘kızılcık şerbeti içtim ‘ diyecek olgunlukta olmasıdır ..

 

Takımın moralini ve motivasyonunu bozacak kelimeler ile bu takıma iyilik yapılmıyor. Bu yorumları yapanlar gerçek Erzurumspor taraftarı olamaz, bu kişiler ‘seyirci ‘.. Herşeyi seyretmeyi seven, hedefi önemsemeyen, boş muhabbet peşinde koşanlardır.

Takımın yanında olanları sosyal mesafeyi koruyarak ‘ön saflara‘ alalım… Var mısınız? Tek çare budur, her maçta güzel sonuçlar alalım ipi göğüsleyelim.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.