Teknoloji Düzenleme Tarihi : 27 Ekim 2020 13:42 Haber Girişi : 27 Ekim 2020 13:49

Led ekranlar ve kullanım alanları

Led ekranlar ve kullanım alanları
Günümüzde oldukça popüler bir teknoloji haline gelen led ekran teknolojisi, hayatımızın birçok alanında karşımıza çıkıyor..

Erzurum Post-LED kelimesi, Light Emitting Diodes kelimelerinin baş harflerinden oluşur ve türkçede ışık yayan diyot anlamına gelir. Günümüzde oldukça popüler bir teknoloji haline gelen led ekran teknolojisi, hayatımızın birçok alanında karşımıza çıkar. Yaklaşık olarak yüz bin saatlik bir ömre sahip olan led ekranlar, bu hesaplama doğrultusunda yaklaşık olarak on bir yıl gibi bir dayanma süresine sahiptir. RGB olarak bilinen kırmızı, yeşil ve mavi renklerin bir araya gelmesiyle yüksek kalitede görüntülerin yansıtılmasını sağlayan bu ekranlar geniş bir kullanım alanına sahiptir.

 


Led Ekran Teknolojisinin Kullanım Alanları

 

Led ekranlar iç ve dış mekanlarda genellikle reklam amacıyla tercih edilmektedir. Marka bilinirliğini artıran led ekran teknolojileri, sektörler arasındaki rekabeti de artıran bir unsurdur. İç mekanlarda daha küçük led ekranlar tercih edilirken, dış mekanlar için devasal led ekranlar tercih sebebi olur. Yüksek bir görüntü kalitesine sahip olan bu ekranlar, dışarıdaki müşteri kitlesinin dikkatini çekmeyi başarır ve işletme için büyük bir avantaja dönüşür. Göz önünde olmak isteyen marka ve firmaların dikkat çekmesini sağlayan bu ekranlar, müşteri portföyünün genişlemesinde oldukça önemli bir konuma sahiptir. Bilinirliğin artmasını sağlayan led ekran teknolojileri, geniş bir kullanım alanına sahip olması nedeniyle herkese hitap etmeyi başarır. Siz de markanızın daha geniş kitlelere duyurulması için led ekran teknolojilerinden yararlanabilir, ürün ve firma tanıtımınızı başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 


Led ekran teknolojisini ayrıcalıklı kılan en önemli özelliği, dış mekanda güneş ışığında en net görüntüyü verebiliyor olmasıdır. Gün ışığında tabelalara uzaktan bakıldığında güneşten dolayı bir yansıma meydana gelebilir. Bu yansımalar tabeladaki mesajın önüne geçerek anlaşılmasına engel olabilmektedir. İşte tam da burada devreye led ekran teknolojisi girer. Yüksek görüntü kalitesine sahip led ekranlar, gün ışığından etkilenmez. Hem karanlıkta hem de güneş ışığında üstün performans gösterir. Hem iç mekanlarda hem de dış mekanlarda istenilen ebatta üretilebilen led ekranlar, özelliklerine  göre sektörde farklı fiyatlarla bilinmektedir. Fenova, ihtiyaçlarınıza en uygun ve üstün kaliteli led ekranları alanında uzman kadrosuyla beğeninize sunuyor.

 

 

Led Ekranların Özellikleri

 

Led ekran satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli özellik ledler arasındaki mesafedir. Ledler arasındaki mesafe, led ekranların görüntü kalitesiyle doğrudan ilgilidir. Led ışıkların mesafesi ne kadar az olursa, görüntü kalitesi de bir o kadar yüksek olur. Yüksek görüntü kalitesi arayanların dikkat etmesi gereken ilk detay ledlerin arasındaki mesafedir. Gerek dış mekan led ekranlarda gerekse iç mekan led ekranlarda üstün görüntü performansı büyük önem taşır. Bunun için de RGB denilen kırmızı, yeşil ve mavi led ışıkların birbirine ne kadar yakın olduğuna dikkat edilmelidir. İç mekanlarda tercih edilen led ekranlar suya dayanıklılık açısından dış mekan led ekranlara kıyasla daha hassastır. Dış mekanlar için üretilen led ekranlar yağmur, kar, sis, fırtına gibi olumsuz hava koşullarından etkilenmezler.

 

Led ekranların piksel aralığı, led ekran boyutuna göre belirlenmektedir. Yüksek bir görüntü kalitesi isteyenler için led ekrandaki piksek aralığı minimum düzeyde tutulmalıdır. Piksel yoğunluğu ne kadar fazla olursa, görüntü kalitesi de o kadar iyi olur.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.