Bölge Haber Girişi : 08 Ekim 2021 15:58

Leyla Aydemir davasında karar: Tüm sanıklar beraat etti

Leyla Aydemir davasında karar: Tüm sanıklar beraat etti
Ağrı'da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir davası Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davada tutuksuz yargılanan 7 sanık hakkında beraat kararı verildi.

Erzurum Post-Ağrı'da 2018 yılında kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in davası, Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

 

Ağrı'da yaşayan Şükran ve Nihat Aydemir çiftinin kızları olan Leyla Aydemir, 2018 yılında Ramazan Bayramı dolayısıyla geldikleri Bezirhane Köyü'nde kaybolmuştu. Leyla'nın cansız bedeni 18 gün sonra köye 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkiinde bulunmuştu. Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 2 Ekim 2020 günü görülen karar davasında, tutuklu sanık amca Yusuf Aydemir hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, tutuksuz 6 sanık hakkında beraat kararı verilmişti. Karar davasının ardından tutuklu amca Yusuf Aydemir de tahliye edildi. Minik Leyla'nın davası Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinin 7 sanık hakkında Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinin daha önce verdiği kararı bozması sonrası yeniden görülmeye başlanmıştı. Sanıklar kararın bozulmasının ardından bugün ikinci kez hakim karşısına çıktılar.

 

İKİNCİ KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

 

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinin Mehmet Aydemir, amca Musa Aydemir (28), amca Yusuf Aydemir (42) ve Besim Dursun (47) eşi Hatun Dursun (55), Ayşe Artam (37) ve eşi Yıldırım Artam (40) hakkında Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinin daha önce verdiği kararı bozması sonrası ikinci kez hakim karşısına çıktı.

 

Duruşmanın başında ailenin avukatı dosyaya ilişkin beyanlarda bulunurken sanık avukatları savunmalarını sundular. Savcı, Yusuf Aydemir, Mehmet Ali Aydemir ve Besim Dursun'un kasten adam öldürme Ayşe Artam ile Yıldırım Artam'ın ise adam öldürmeye yardım etme suçundan tutuklanmasını Musa Aydemir ve Hatun Dursun'un ise beraatini istedi.

 

YARGILANAN 7 SANIK BERAAT ETTİ

 

Sanık avukatları cumhuriyet savcısının bu mütalaasına itiraz etti. Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi Mahkeme heyeti, duruşmaya verdiği kısa aradan sonra davayla ilgili kararını açıkladı. Mahkeme, tutuksuz yargılanan 7 sanığın da cezalandırılması için yeterli delil olmadığını ifade ederek, beraatlerine karar verdi. Mahkeme, verilen karar için istinaf yolunun açık olduğunu Leyla Aydemir’in ölümüyle ilgili suçluların bulunması içinde Cumhuriyet Savcılığına ihbarda bulunulduğunu bildirdi. Duruşmaya Leyla Aydemir'in, yurt dışında olan babası Nihat Aydemir ve Ağrı'da yaşayan annesi Şükran Aydemir ise katılmadı.

 

Orhan BOZKURT/Sözcü

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.