Ekonomi Haber Girişi : 16 Nisan 2024 18:15

Lokanta ve kafelerdeki ürünlerde vergi artacak

Lokanta ve kafelerdeki ürünlerde vergi artacak
Yiyecek ve içecek hizmeti sunan yerlerde KDV oranı artırılıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın hazırladığı tebliğ taslağı kurumun internet sitesinde yayımlandı. Ürünlerdeki KDV oranı 2 puan artırılacak.

Erzurum Post-Kaynak arayışına giren iktidar yerel seçimlerin bitmesinin ardından çalışmalarını hızlandırdı. 

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı lokanta, kafe ve pastane gibi yerlerde satılan yiyecek ve içeceklerden alınacak Katma Değer Vergisi (KDV) oranını artırmaya hazırlanıyor.

 

KDV Uygulama Tebliği'nde değişiklik yapılmasını ön gören tebliğin taslağı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlandı. 

 

Buna göre, kahvehane, kafeterya, pastane, hazır yemek şirketleri dahil lokantalarda KDV oranı yüzde 8’den yüzde 10’a çıkacak. Bu işletmelerde alkollü içecekler için uygulanan yüzde 18 KDV oranı da yüzde 20’ye yükseltilecek.

 

Gazino, bar, dans salonu, pavyon, taverna, birahane gibi yerlerde verilen hizmetlere uygulanan KDV oranı da yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkacak. Kaynak: SÖZCÜ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.