Magazin Haber Girişi : 26 Şubat 2020 17:22

Londra Gezi Rehberi ve Uçak Bileti Fırsatları

Londra Gezi Rehberi ve Uçak Bileti Fırsatları
Dolu dolu bir tatil planı yapmak isteyenler için ideal bir adrestir. Peki, Londra uçak bileti fiyatları nedir? Londra’da mutlaka gezilmesi gereken yerler nerelerdir? İşte, Londra seyahati yapmak isteyenler için önemli bilgiler… 

Erzurum Post-İngiltere’nin başkenti olan Londra, rüya gibi bir atmosfere sahip olması yönüyle birçok gezi tutkunun vazgeçilmezleri arasında yer alır. Zengin bir tarihe ve mimariye sahip olan Londra, pek çok kültürel etkinliğin gerçekleştiği şehirlerden biridir. Dolu dolu bir tatil planı yapmak isteyenler için ideal bir adrestir. Peki, Londra uçak bileti fiyatları nedir? Londra’da mutlaka gezilmesi gereken yerler nerelerdir? İşte, Londra seyahati yapmak isteyenler için önemli bilgiler… 


Londra Uçak Bileti Fırsatları

 

Kuzey Avrupa’nın en büyük şehirlerinden biri olan Londra’da, beş ayrı havaalanı bulunur. Şehirdeki uluslar ve kıtalar arası birçok uçağın iniş yaptığı en büyük iki havaalanı Heatrow ve Stansted’dir. Londra uçak bileti fiyatları, uçak biletinin alındığı saate ve tarihe göre değişiklik gösterir. Londra’ya seyahat etmek isteyenler, uçak bileti almadan önce Pegasus’un internet sitesi üzerinden https://www.flypgs.com/ güncel uçak bileti fiyatları hakkında bilgi edinebilirler. Seyahat tutkunları Pegasus uçuşuyla öncelikli olarak Stansted Havaalanı’na iniş yaparlar. Havaalanından 15 dakikada bir trenler kalkar. Bu trenler yaklaşık olarak 46 dakikada şehir merkezindeki Liverpool Caddesi’ne ulaşır. Şehir merkezine otobüsle de gitmek mümkündür fakat tren otobüse kıyasla daha hızlı ulaşım imkânı sunar.


Londra Gezi Rehberi


 

Londra, tarihi dokusu ve mimarisiyle yeni yerler keşfetmek isteyenler için eşsiz bir deneyim oluyor. Londra’da merak edilen yerleri Londra turlarıyla rehberler eşliğinde gezmek mümkün. Londra’yı tek başına gezmek isteyenler, böyle bir gezinin masraflı olacağını da göz önünde bulundurmalıdır. İşte, Londra’ya gidecek olanların mutlaka ziyaret etmesi gereken en popüler mekânlar… 


- Big Ben (Elizabeth Kulesi): Big Ben, Londra’nın en ünlü yapısıdır. 16 Ekim 1834 yılında inşa edilen bu yapı, Birleşik Krallık’ın sembolü olarak bilinir. Victoria devrini yansıtan Big Ben tam olarak 96,3 kilometre uzunluğa sahiptir. Orijinal adı Elizabeth Tower olan bu yapının çan sesi 14 km. çapında bir alandan duyulabildiği için halk arasında Big Ben olarak anılmaya başlanmıştır. Aslında Big Ben ismi kuledeki saatin yaklaşık 13 tonluk çanının ismidir. Fakat zamanla kulenin adı haline gelmiştir.



- Buckingham Sarayı (İngiliz Kraliyet Sarayı): Kraliyet sarayı denildiğinde akla ilk gelen şatafatlı yapılara kıyasla Buckingham Sarayı oldukça mütevazi bir tasarıma sahiptir. İngiliz Kraliyet Sarayı 1703 yılına kadar Westminster Dükü’nün konağı olarak biliniyorken, o yıl Kraliçe Charlotte için satın alınarak kraliçenin evi olarak anılmaya başlanmıştır. 1837 yılında Kraliçe Victoria’nın tahta geçmesiyle birlikte kraliyet ailesinin evi konumuna gemiştir. Kraliyet ailesinin halkı selamladığı herkesçe bilinen balkon ise, Kral 5. George zamanında 1914 yılında eklenmiştir. 1. Dünya Savaşı’nda Kral 5. George ve eşi kaçmak durumun kalır. 2. Dünya Savaşı’nda ise saray tam 9 sefer bombalanır. Saray sadece yaz sezonunda ziyarete açıktır. Buckingham Sarayı’nı ziyaret edebilmek için bilet almak gerekir. 


- London Eye: London Eye, Londra’ya seyahat edenlerin gezi listesinde yer alan vazgeçilmez lokasyonlardan biridir. London Eye, tam olarak 135 metre uzunluğuna sahip bir dönme dolaptır. Gece ışıltısıyla dikkat çeken bu dönme dolap, Thames Nehri’nin kenarında yer alan Jubilee Gardens’in tam yanında yer alır. 1999 yılında inşa edilen bu dönme dolap, Londra’nın en çok turist çeken lokasyonlarından biridir. 

 

- Tower Bridge of London  (Londra Köprüsü): Girişi ücretli olan Tower Bridge of London, saat 17.00’ye kadar ziyaret edilebiliyor. İngiltere’nin en turistik yerlerinden biri olan Londra Köprüsü, şehrin iki tarafını birbirine bağlayan özel bir yapıdır. Burada sanatseverler için sergiler de düzenleniyor. Londra Köprsü, 1750 yılında Westminster Bridge kurulana kadar Londra’nın tek köprüsü olarak anılmıştır. Köprünün 283 metre uzunluğunda olduğu bilinir. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.