Siyaset Haber Girişi : 17 Kasım 2022 16:30

Meral Akşener’den Erdoğan’a “Altılı Masa’yı terk et” yanıtı

Meral Akşener’den Erdoğan’a “Altılı Masa’yı terk et” yanıtı
İYİ Parti lideri Meral Akşener, kendisine çağrıda bulunarak Altılı Masa'dan ayrılması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi.

Erzurum Post- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi için gittiği Endonezya dönüşü çarpıcı bir açıklama yaptı.

 

 

İYİ Parti’ye bir çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temenni ederiz bir dönüşüm yaparak gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir” dedi.

 

KUMAR MASASINDA DEĞİLİZ

 

Erdoğan’ın açıklamaları sonrası konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şunları söyledi:

 

“Bizi dürtmeye kalkışmış. Erdoğan'ın yaptığı zikzaklara alıştık. Masaya oturan açılım yapan kendileri. Biz Erdoğan ve arkadaşlarının yaptığı yerli ve milli tanımına ihtiyaç duyan bir parti değiliz. İYİ Parti çizgisinde kırık olmayan dün neyi savunuyorsa bugün de aynısını savunan insanların partisidir. Dolayısıyla geleceğinin heba edildiği bir kumar masasında değiliz.”

 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

 

İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısında 2’si çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:

 

– Şunu bütün samimiyetimle, açık sözlü olarak söylemem gerekir, bütün bunlara rağmen muhalefetin her zaman olduğu gibi bu olayların acısını hissetmeyişine biz zaten alıştık. Bu muhalefet, teröristlerle kol kola Ankara’dan İstanbul’a yürüyen muhalefettir. Biz, bu muhalefete yabancı değiliz.

 

– Bunların tavırlarına da yabancı değiliz. Şu anda bunlar PKK’nın parlamentodaki uzantısıyla zaten beraber hareket etmiyorlar mı? Beraber hareket ediyorlar. Kaldı ki bunların şu anda kendi içinde zaten terör söylemlerini ifade eden kişiler yok mu? Var. Nitekim şimdi bunlardan bazılarıyla ilgili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik parlamentoda çalışmalar da devam ediyor. Bunlara alıştık.

 

– Burada özellikle muhalefetin içinde, CHP’yi bir kenara koyalım, altılı masanın hepsini söylememe gerek yok, ama İP’in (İYİ Parti’nin) bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü.

 

– Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Bu tabii düşündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek, gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir. Kaynak: SÖZCÜ.COM.TR

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.