Siyaset Haber Girişi : 29 Kasım 2018 11:30

MHP Erzurum adayını geri mi çekiyor!

MHP Erzurum adayını geri mi çekiyor!
Cumartesi günü yapılacak olan Erzurum aday tanıtım törenini iptal eden MHP'de sürpriz gelişmeler yaşanıyor. MHP'nin Büyükşehir adayını geri çekerek Erzurum'da Mehmet Sekmen'i desteklme kararı aldığı iddia ediliyor.

Erzurum Post-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) arasındaki 'Yerel Seçim İttifakı' Erzurum'da sürprizler ve bilmecelerle devam ediyor.

 

Günler öncesinden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayarak ciddi bir rüzgar estiren MHP'de, Ak Parti'nin Mehmet Sekmen ile 'Yola Davam' kararı vermesiyle bir anda dengeler değişti.

 


Prof.Dr. Serdar Sevimli'yi, Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklayan MHP'de bu karardan vazgeçilerek, Erzurum’da AK Parti’nin adayı Mehmet Sekmen’in desteklenmesi konusunda görüş birliğine varıldığı öne sürürlüyor.

 


Bu son dakika gelişmesinin ardından MHP'nin 1 Aralık Cumartesi Günü Erzurum'da yapacağını duyurduğu aday tanıtım proğramınında iptal edildiğ öğrenildi.


Erzurum Post'un edindiği bilgilere göre; MHP'nin, Erzurum'da Büyüşehir Belediye Başkan adayı göstermemesi karşılığında, bir merkez ilçe belediyesi ile birkaç ilçe (Oltu, Narman, İspir veya Pasinler) belediyesi için Ak Parti'den aday çıkarmamasını istediği ve konunun Genel Başkan Yardımcıları nezdinde görüşüldüğü konuşuluyor.

 

Bugün Saat 11.30'da MHP genel merkezinde bir toplantı yapılacağı ve toplantıya Prof. Dr. Serdar Sevimli'nin de katılacağı, toplantı sonrasında da kararın netleşeceği öğrenildi. 

 

Parti tabanında büyük tepkiyle karşılanan bu iddialar karşısında MHP Genel Merkezi veya İl Başkanlığı tarafından yapılacak resmi açıklama bekleniyor.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.