Gündem Haber Girişi : 14 Şubat 2023 18:27

MHP Erzurum il yönetimi afet bölgesinden döndü!

MHP Erzurum il yönetimi afet bölgesinden döndü!
Tüm ülkeyi yasa boğan, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem sonrası Hatay’a 20 tırlık yardım konvoyu ile giden MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül ve yönetimi Erzurum’a döndü.
MHP Erzurum il yönetimi afet bölgesinden döndü!

Erzurum Post-Geçtiğimiz hafta gerçekleşen ve tüm ülkeyi yasa boğan, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem felaketi sebebiyle tüm ülkede yardım seferberliği başlatıldı. Devlet ve millet elele birlik içerisinde bölge halkının yaralarını sarmaya koştu. Bu kapsamda MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, il yönetimi, Ülkü ocakları il yönetimi, ilçe yönetimleri, İspir, Uzundere Belediye Başkanları ve yönetimleri, ilçe belediyeleriyle birlikte Erzurum’da bir yardım seferberliği başlattı. Kampanya kısa sürede çığ gibi büyüyerek 20 tırlık bir yardım konvoyu haline geldi.

 

 

Başkan Yurdagül, il yönetimi ve ilçe yönetimleriyle birlikte 50 kişilik ekip ve 20 tırlık yardım konvoyu ile depremde en büyük yıkımı alan illerden olan Hatay bölgesine hareket etti. Afetin 4. Gününden itibaren 6 gün afet bölgesinde kalan Yurdagül ve yönetimi tüm yardımları kendi elleriyle afetzedelere ulaştırdı.

 

 

DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZ ELELE!

 

Adem Yurdagül yaptığı açıklamada; dünya tarihine geçen bu asrın felaketinde öylesine büyük bir yıkım ve acı yaşadık ki devletimiz ilk andan itibaren bölgeye intikal ederek arama kurtarma çalışmalarına başladı. Dünyanın bir çok ülkesinden büyük bir coğrafyaya sahip olan afet bölgesinde 13 milyon vatandaşımız bu afete maruz kaldı. Devletimiz, tüm kolluk kuvvetleri, arama kurtarma ekipleri ve imkanlarıyla bölge halkının yardımına koştu. Biz büyük bir devletiz, bunu deprem bölgesinde bire bir yaşadık ve gördük. Bu durumdan kendilerine paye çıkarmaya çalışanlar insanlıktan nasibini almamışlardır. Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve tüm devlet erkanımız bölgede halkın yaralarını sarmaya çalışırken bizlerde, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin emirleri doğrultusunda yardım tırlarımızın dağıtımını gerçekleştirdik. Bu esnafa vatandaşımızdan duyduğumuz tek cümle ise “Allah Devletimize Zeval Vermesin” oldu.

 

 

Adem Yurdagül açıklamasında, “bölgede yaşanan yıkımı kendi gözlerimizle gördük, insanlara ülkemizin dört bir yanından yardım geliyor. Biz millet olarak bir anda kenetlenebilen ve her zorluğun üstesinden gelebilen bir halkız. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim kılsın. Bugünlerde geçecek, devletimiz bölgemizi yeniden inşa ve ihya sürecine başlayacak, bizlerde hep birlikte buna şahitlik edeceğiz” dedi.

 

 

Adem Yurdagül son olarak şunları dile getirdi. “Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve tüm bölgeyi etkileyen 2 büyük deprem sebebiyle, afetbölgesindeki kardeşlerimiz için başlattığımız yardım seferberliği çağrımızı karşılıksız bırakmayan, yüreklerini ortaya koyarak bu seferberlikte bende varım diyen, başta Genel Başkanımız, Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli olmak üzere, İl teşkilatamıza, Ülkü Ocakları İl yönetimimize, ilçe teşkilatlarımıza, İspir ve Uzundere Belediye Başkanlarımız ve yönetimlerine, Kamu kurum kuruluş ve paydaşlarımız olan STK’larımıza, Erzurumlu iş insanlarımıza, hemşehrilerimize, kalbi bizimle atan şehir dışındaki dostlarımıza, kardeşlerimize, ağabeylerimize, ablalarımıza ve gençlerimize yaptıkları yardımlar ve destekleri için şükranlarımı sunuyorum. Rabbim hepsinden razı olsun. Bizlere teslim edilen 50 tırlık yardımı, teşkilat mensuplarımızla birlikte ilçe, ilçe, köy köy dağıtarak, her afetzedemize ulaşmaya çalıştık. Bizlere verilen emaneti yerine ulaştırdık.

 

 

Sizlerin yürek dolusu selamını afetzedelerimize ilettik ve yaralarını bir nebzede olsa sarmaya çalıştık. Erzurum il teşkilatı olarak, kardeşlerimize desteklerimiz hız kesmeden devam edecektir. Cenab-ı hak yaptığımız yardımları dergahı izzetinde kabul eylesin. Yüce Allah bu asrın felaketinde hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet, yaralılara Şafi ismi hürmetine acil şifalar nasip eylesin. Hak Teala, Devletimize ve Milletimize zeval vermesin. Rabbim; birlik ve beraberliğimizi, milletçe ferasetimizi daim kılsın”

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.