Milli Eğitim Bakanı Atatürk Üniversitesi’nde konuştu: Yanlış algıları yıkın!

Erzurum Post-Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi ile adından söz ettiren Atatürk Üniversitesinde gerçekleşen etkinliğe Bakan Tekin’in yanı sıra ev sahibi olarak Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok ve Mehmet Emin Öz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Polat ile şehrin akademi, idari ve bürokrasi erkânı yer aldı.

 

 

REKTÖR ÇOMAKLI: “ÜNİVERSİTEMİZİ, EVRENSEL BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ STATÜSÜNE TAŞIYORUZ”

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yoğun mesaisinde vakit ayırarak bu etkinliğin gerçekleşmesine zemin hazırlayan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’e teşekkür etti.

 

 

Rektör Çomaklı, yaptığı konuşmada, “Atatürk Üniversitesini diğer üniversitelerden ayıran en önemli özelliğin, kuruluşundan bugüne Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli projelerinden birisinin gerçekleşme öyküsüne sahip oluşudur” sözleriyle konuşmasını sürdüren Rektör Çomaklı: “Bu bilincin getirdiği sorumlulukla Atatürk Üniversitesi 2016 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yeni YÖK Sistemi Yaklaşımı doğrultusunda çağdaş üniversite olma gerekleri ile akademik değerlerini, eğitim metodolojilerini ve toplumsal rolünü yeniden nasıl yapılandıracağını büyük bir ciddiyetle gözden geçirmiş, sistemlerini tasarlamış ve 2019 yılından itibaren uygulama aşamasına geçmiştir. Yönetim kadromuzla bu vizyonla hareket ederek çalışmalarımızı Üniversitemizi bir bölge üniversitesi olma temeli üzerinden evrensel bir dünya üniversitesi statüsüne taşımak yönünde sürdürüyoruz. Bu anlamda büyük ve cesur adımlar atarak önemli aşamalar kaydettik” ifadelerini kullandı.

 

,

 “BU PROGRAM, BİZLERE BÜYÜK BİR MORAL KAYNAĞI OLDU”

 

Ülke yükseköğretimine sağladığı önemli kazanımlar ile tarihinin başarılarla dolu olduğunu aktaran Prof. Dr. Çomaklı: “Büyük bir gururla söylemek isterim ki; Atatürk Üniversitesi evrensel bilimde ön sıralarda yer alan, sorun odaklı çalışan ve toplumsal sorunlara bilimsel çözümler üretebilen, toplumsal taleplere duyarlı olmanın yanı sıra, toplumsal taleplere yön veren bir üniversite olarak konumlanacağı yola girmiştir. Atatürk Üniversitesi uyguladığı Yeni Nesil Üniversite yaklaşımıyla eğitim, araştırma ve topluma katkı alanlarında önemli uygulamalara imza atmış ve akademik göstergelerinde büyük bir sıçrama yapmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle; Maarif Buluşmaları programı kapsamında ziyaretiniz bizlere büyük bir moral kaynağı olmuş ve bize büyük bir güç katmıştır. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının açılış töreninde de bizlerle birlikte olmuştunuz ve yaptığınız konuşma, Atatürk Üniversitesi mensupları tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanmıştı. Bu nedenle bugün yapacağınız konuşmanın da bizlere birçok konuda ilham kaynağı olacağını belirtmek isterim. Bu vesile ile tekrar Üniversitemizi teşrifinizden dolayı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

BAKAN TEKİN, EDİNDİĞİ BİLGİ VE TECRÜBELERİ AKADEMİSYENLERLE PAYLAŞTI

 

Rektör Çomaklı’nın ardından sahneye çıkan ve gerek akademiye başladığı yıllardan gerekse Rektör olarak görev yaptığı süreçte edindiği bilgi ve tecrübelerle konuşmasına başlayan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, memleketi olan Erzurum’da ve tarihi nice başarılarla dolu olan Atatürk Üniversitesinde böyle bir buluşmanın kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini söyledi.

 

 

Sahada geçirdiği süreçte elde ettiği izlenimlerin başında akademi tarafının üretmiş olduğu bilgiden toplumun yeterince faydalanmadığını, toplumun ise akademinin yeterince fayda sağlayacak bilgi üretemediği algısının oldukça yaygın olduğunu, bu algıyı yıkmak için böylesine bir programı düzenlemek istediğini ve kadim bir değere sahip, üç çeyrek asrı geride bırakmış, nice öğrenci yetiştirmiş, yetiştirmiş olduğu insan kaynağını ülke hizmetine sunmuş Atatürk Üniversitesinde yapmış olmanın başlangıç açısından oldukça kıymetli olduğunu dile getirdi. Kendisinin asistan olarak göreve başladığı yıllarda gerek imkanların gerekse konjoktürün bu değerli mesleği yapmayı zorlaştırdığını ancak aradan geçen süreçte imkanların olabildiğince geliştiğini ve akademik bilgi üretmeye uygun bir zeminin oluştuğuna vurgu yapan Bakan Tekin, yine de eksiklerin ve giderilmesi gereken noksan yönlerin bulunduğunu, bu ve benzeri toplantılarla ülkenin eğitim ve öğretim alanına yönelik önemli kazanımlar sağlayacağına inandığını ifade ederek sözlerini noktaladı.

 

 

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Tekin, katılımcıların sorularını cevapladı.

 

 

  • 8 / 1 Milli Eğitim Bakanı Atatürk Üniversitesi’nde konuştu: Yanlış algıları yıkın! 0

  • 8 / 2 Milli Eğitim Bakanı Atatürk Üniversitesi’nde konuştu: Yanlış algıları yıkın! 1

  • 8 / 3 Milli Eğitim Bakanı Atatürk Üniversitesi’nde konuştu: Yanlış algıları yıkın! 2

  • 8 / 4 Milli Eğitim Bakanı Atatürk Üniversitesi’nde konuştu: Yanlış algıları yıkın! 3

  • 8 / 5 Milli Eğitim Bakanı Atatürk Üniversitesi’nde konuştu: Yanlış algıları yıkın! 4

  • 8 / 6 Milli Eğitim Bakanı Atatürk Üniversitesi’nde konuştu: Yanlış algıları yıkın! 5

  • 8 / 7 Milli Eğitim Bakanı Atatürk Üniversitesi’nde konuştu: Yanlış algıları yıkın! 6

  • 8 / 8 Milli Eğitim Bakanı Atatürk Üniversitesi’nde konuştu: Yanlış algıları yıkın! 7

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
MorSektor