Magazin Düzenleme Tarihi : 24 Mart 2023 15:30 Haber Girişi : 26 Mart 2023 18:07

Müzisyen, sanatçı Murat Kaya kendi derinliğinin izinde

Müzisyen, sanatçı Murat Kaya kendi derinliğinin izinde
Kaya, tekli albümünün tüm gelirinin yarısını deprem bölgelerinde yaşayan kimsesiz, okul eğitimi ve psikolojik destek alan çocuklar yararına kullanılması için 1 yıl boyunca UCIM derneğine bağışladı.

Erzurum Post-Protest folk sanatçısı Murat Kaya, son teklisi 'Tuzlu Aşk' piyasada. Kaya, tekli albümünün tüm gelirinin yarısını deprem bölgelerinde yaşayan kimsesiz, okul eğitimi ve psikolojik destek alan çocuklar yararına kullanılması için 1 yıl boyunca UCIM derneğine bağışladı.


Sanatçı, müzisyen, müzik öğretmeni Murat Kaya yaklaşık bir buçuk yıllık aranın ardından, üzerinde titizlikle çalıştığı 'Tuzlu Aşk' isimli yeni teklisini, İrem Records etiketiyle tüm dijital platformlarda yayınladı.

 


Şarkının sözü ve müziği Murat Kaya’ya, miks, mastering ve düzenlemesi sanatçının 2018’de piyasaya çıkardığı ‘’Dönüş’’ isimli albümünde birlikte çalıştığı, Yedi Karanfil enstrümantal serisinden Alpay, Mümin Sarıkaya, Kubat, Serkan Çağrı, Işın Karaca, Volkan Konak gibi önemli isimlerin de albümlerine düzenlemeleriyle katkı sağlayan müzisyen, aranjör Cihan Sezer tarafından gerçekleştirildi.

 


Uzun yıllardır sosyal içerikli konulardaki hassas yaklaşımları, aktif proje temelli müzik sanat çalışmaları ve üretimlerini kendisine has sanatçı duruşuyla birleştiren protest folk music temsilcilerinden Murat Kaya, şarkılarında duygusal bütünlüğü sonsuzlukla eşitlerken, gerçeğin felsefik yaşama yansıyan derinliğini müziklerine incelikle taşımayı da önemsiyor.
Murat Kaya, ‘Tuzlu Aşk’ tekli şarkısında yine kendi sesinin, kendi derinliğinin duygusal izinde olmayı önemsemiş görünüyor.

 


Türkiye'nin protest karakterli bas bariton vokal şarkıcıları arasında gösterilen Murat Kaya, 2003 yılında dünya düzeyinde bir sanatçı olan Selda Bağcan'ın en çok satan 'Anne Ben Geldim/Sivas’ın Yollarına' adlı solo albümünde seslendirdiği Ahmet Kaya anısına bestelenmiş 'Ahmedim' isimli eserin de söz, müzik, kayıtlarına imza attı.

 


'Yaşarken her defasında kendi şarkılarımın duygusal yolculuğuna tanıklık ediyor olmak benim açımdan zorlu sınavlardan biri adeta. İçinizde sürekli tınlayan biçimde her keresinde yeni bir şarkı yazmak gücüyle nefes almak, bestelemek sürekliliği ile şarkılaşmak müzik üretmek kolay değil. Çok heyecanlı, merak içinde ve mutluyum. Tuzlu Aşk; Geçmişten bugüne gerçeğe ait duygusal yaşamını özleyen, güçlü sevgisinde duygularının izini arayan her insanın dinlediğinde kendisinden anlamlar, yansıyışlar bulacağı bir dünya seslenişi oldu benim için. İnsanlar örselenmemiş sevgi duygularının özlemi içinde yaşamayı önemsiyor. O nedenle dileğim ‘Tuzlu Aşk’ı dinleyen her insanın sevgi yaşamında güzellikle yerini alması.’ şeklinde duygularını belirten Murat Kaya’nın yeni teklisi ‘Tuzlu Aşk’ sanatçının müzik sanat kariyerinde beşinci solo çalışması.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.