Neden oynayamıyoruz?

Birçok olumsuzluklar oldu, hepsine gerekçe vardı. Ancak bu maçın gerekçesi yok ve maçın sonucu ‘utanç ‘ olarak geçti sayfalara...

 

Necmi Kadıoğlu Stadyumunda Erzurumspor Karagümrük karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Takımın silahlarından sakat Novikovas’ın, kulübede Sisokko Murat yokluğu çok hissedildi, yedek kulübesinde de oynatılacak futbolcular vardı ama…Neden oynayamadılar... Hala bek sıkıntımız sürüyor...

 

Geçtiğimiz Hafta Alanyaspor karşısında izlediğim ve grupta da izlenmesini istediğim maçta Fatih Karagümrük’ün kolay lokma olmadığını görmüştük.. Çok atak , tıkır tıkır top oynayan bir takım. Karagümrük’ü durdurmak bu maç tertibi ve oyun tarzı ile mümkün değil.

 

Maça geneli üzerinden baktığımızda, ‘süperlig dışında bir takım‘ izledik. Takım var mı/ yok mu? belli değil. Öylesine sahaya çıkmışız gibi bir görüntü..

 

Şifo ne oynattı, nasıl bir taktik verdi kestirmek güç, ‘ keşke defans yapsaydık ‘ ta …diyesim geldi. İlk yarı ardı ardına gelen 3 gol.. İkinci yarıda da 2 gol daha gelince 5’i gördük tabelada. Hocam endişeler artıyor.! Futbolcular mı sizi dinlemiyor ?, siz mi futbolcuları oynatamıyorsunuz?

 

Yazacaklarım da maç içinde görülen gerçekler, kimsenin yüzünü gözünü yıkamak için değil. Şifo‘nun kalması da / gitmesi de yönetimin bileceği iş o nedenle o yönde yöneltilen eleştirilere karşı izleme niyetindeyim.

 

İlk yarının 45. Dakikasında Cenk Ahmet’in ortasına Gomez iyi yükselmişti ki, rakibi faulle indirdi ancak devam işareti geldi. VAR da inceleme nezaketini bile göremedik.

 

38. dakikada Bir golü de VAR da topu eliyle önüne aldığı için iptal edildi. Ancak o pozisyon da biraz göz yanılması var mı diye izledim göğsü ile alıyor topu. Koluna değdi gibi görünüyor kale arkası kamerasından . Karşı da kamera yok mu ? onu incelemiyorlar mı ? Karşıdaki kamera daha iyi gösterirdi pozisyonu, gösterilen görüntü çok yanıltıcı oldu. Ve gitti bir gol haybeye..

 

Bu maçı alacak sahada hiçbir özelliğimiz yoktu. Yedek kulübesine bakıyorum, oynayan futbolculara bakıyorum, hocanın çaresizliğine bakıyorum.. Bir anlam veremiyorum..

 

Bu takıma neler oldu? Ligin 7. Haftasında 6. Maçı oynarken bu kadar mı pespaye kalacaktı Erzurumspor sahada ..

 

Bir an önce Erzurumspor için ‘ acil çatı toplantısı ’ yapılmalı. Bu kötü gidişe, dur denilmeli. Yoksa bu takım bir kayan yıldız gibi düşecek.. Yıldızı gökte tutmaya bakalım, yoksa çift başlı kartal bir daha uçamaz.. averaj takımı olur çıkarız..

 

Bir çift sözüm de ardımdan ''Şifo’yu destekleyenler nerede? Erzurumspor’a olumsuz yorum yapmayın diyenler neredeşeklinde yorum yapanlara;

 

Benim amacım Erzurumspor’un ayakta kalmasıdır. Yazarken taraftar gibi yazamam, etik te değil. Ne Belediye Başkanının hanesine yazılacak artılar, ne Başkanın koltuğu ne de Şifo Mehmet’in hocalığı beni ilgilendirmez ..Sizler pat diye ağzınıza geleni yazıyorsunuz ancak ben yazamam, gazeteciyim. Hırsla oturan zararla kalkar. Eleştirinin de bir üslubu vardır. Ben çizgimi muhafaza ediyorum, edeceğim de. ‘ .

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.