Olanere ve Arda!

Değerli dostlar, sevgili okurlarım!

 

Yıllardır yazar- çizerim (sanırım abartım bizim çizerimiz Vedat Refayeli Ağabeydir) 

 

Attığım başlık ile Erzurumspor camiasına subliminal bir mesaj verme çabasında değilim.

 

Önceki gün oynanan ve malumun ilanı Göztepe yenilgisinden sonra bir yol haritası çizmek için her şeyi açık açık söyleyerek, dikkatleri çekmek istiyorum.

 

Çünkü, her mağlubiyet sonrası üzülmek yetmiyor artık...  Sadece ve sadece doğruyu bulmak için de düşünmek gerekiyor.

 

Neden malumun ilanı dedik!

 

Geçen hafta Pendikspor karşısında futbol adına hiç bir doğruyu yapamadık. Buna  rağmen, rakibin bizi hafife almasından dolayı maçın son dakikalarında tamamen bireysel bir hatadan dolayı 1 puan kazandık. O puanıda bu ligin tescilli golcüsü Eren'in penaltıdan attığı gol ile kazandık.

 

Sonrası bazı kesimler tarafından hafta boyunca yazılan methiyeler ile takımın ayaklarının yerden kesilmesi sonucu, önceki gün tabiri caizse boyumuzun ölçüsünü aldık.

 

Maça başladığımız andan itibaren; Hiç bir varlık gösteremeyeceği belli olan Göztepe’ye  karşı sahada sergilediğimiz gayri ciddi tavırlar,  gösterdi ki bu takımda gerçekten bir lider yok.

 

Lider yok derken, bir gerçekten bahsediyorum!

 

Malum, bazen soyal medya  hesaplarımdan da paylaşırım. Mete zoru ile 5 yıldır antrenmanlara götürdüğüm henüz 11 yaşında bir kaleci adayı daha doğrusu aday adayı bile olma derdinde olmayan bir oğlum var #Saltukhan..!

 

3 Temmuz yıllarından bildiğim Erhan Göktaş ile yeniden filelere tutunuyor..  Bu gidişle saatllerce başından kalkmadığı bilgisyardan kurtaracağız sanırım...

 

 

Yine konuyu dağıtık... (Bu arada Sahadaki oyunu, Formasyonu, rezalet oyuncu değişikliklerini, taraftarın önüne atılan altyapı oyuncularımızı konuşmak dahi istemiyorum.)

 

 

Derdim;

Göztepe-Erzumspor maçı...

 

Daha geçen yıl bu oyuncularla şampiyonluk mücadelesi vermedik mi?

 

Ne oldu da, aradan geçen bu zaman da futbol yeteneklerini kaybettiler?

 

#Erzurumspor sayesinde, büyüdüğünün farkında olmayan; içinde bulunduğu sıkıntılı durumu kendi menfaatleri yönünde kullanan, gününü gün etmeye, tesadüfen aldığı saha içi sonuçlarını fırsata çevirmeye çalışan, hatta saha kenarında; “ teknik adamım” diyerek,‘Sırtına Erzurumspor’ yazan montlarla; el-kol hareketinden başka bir şey yapamayan ; hatda elini-kolunu bağlayan sen kim sin?

 

Teknik adam olarak  futbolcu grubuna verdiğin tavizlerden dolayı bugün onların keyfe keder tavırlarına mecbur kalmış durumdasın...

 

Öyle ise tüm bunların sorumlusu kim?

 

Düşünebiliyor musunuz; 1 puan'a dahi savaş açmış bir durumdayken, kazanılan penaltıyı riske etme cesareti gösteren bir oyuncu grubuna daha önemlisi bir teknik adama sahibiz.

 

Hem saha içinde hem saha dışında lider olmak zor iştir.

Liderlik, biraz da genlerden gelir...

Zorlamayın be dostlar;  o gen  bunlarda olmaz.

 

Sezon başından beri bas bas bağırmamıza rağmen bizi ötekileştirmeye çalışarak doğruları saklama çabası içinde olanlar, şunu hiç bir zaman unutmasınlar; "Gerçeklerin bir gün ortaya çıkma gibi kötü bir huyu vardır. O gerçekte Göztepe maçı ile az çok gözünüze sokulmuştur"

 

Utandım...                                                                                                                                                

Spor’un ve biraz da futbolun içinden gelen bir adam olarak, geçen Cumartesi günü çok utandım.

 

Tüm heyecanını, bu şehrin mavi-beyaz formasına veren  Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in maçın sonunu beklemeden stadı terk etmesinden utandım!

 

Burada Göztepe takımının aldığı galibiyeti sporun doğası gereği elbette ki tebrik ediyorum. Deplasmana geldiğinin farkında olan, rakibinin analizini doğru yapmış, haddini de bilerek ne yapması gerektiğinin stratejisini belirlemiş ve bunların karşılığında da haklı bir galibiyet almışlar...

 

Alkışlar...

Ne diyordu Akatay;

“Doğu’nun sınırtaşı Erzurum’un Dadaşı

 Efesi var İzmir’in Eğilmez Türk’ün başı..”

 

Birilerini kariyer yolunda zorla Muzaffer etmek için haketmediği koltukta ısrarla tutma çabası içinde olanlar, bugün geldiğimiz durumdan acaba memnunmudur merak ediyorum...

 

Merak ediyorum!

 

Göztepe Futbol Akademisi’nde yetişen  henüz 20 yaşında ki, Arda Özçimen’in asgari ücretle geçtiği kaledeki kartal duruşunu merak ediyorum...

 

 

Bu arada Arda'ya gol atamayan 1994 bilmem nerede doğmuş milyon dolarlık Olanare’nin tavrını da merak ediyorum...

 

Kaç gün geçti o maçın ardından halen kızıyorum Olanere’ye... O çocuğa sarılmadığı, sporun evrensel kurallarına alışamadığı için...

En çokta o basın tribününde oturuken kendime kızgınım!

Bizim derdimiz Ardalar olmalı...

 

 

***

 

 

Bu arada sakın ha demagoji yapıyor demeyin taa sezon başından beri defaatle söylediklerimin arkasındayım.

 

Yarı yolda fikir değişmedim hiç bir zaman da bazıları gibi kafamı kuma gömmedim. Israrla hep ortada olanı söyledim. Zaten görünen köy kılavuz istemiyor ki...

 

Sözün özü;

Siz, siz olun gelin bu sevdadan vazgeçin.

 

Kaybedecek bir Erzurumsporumuzun daha olmadığını iyi hesap edin ...

 

Edin ki, artık bizi de alıştırdığınız üzülmekten vazgeçirin.

 

 Daha da geç kalmadan düşünmeye başlayın!

 

Vakit düşünme vaktidir, umarım düşme vakti olmasın...!

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.