Ölmeden mezara koydular sizi!

Erzurumspor, 3 puan alan Fenerbahçe’nin ardından giden 3 puana mı, yenilen 3 gole mi yansın. Ara transfer dönemi olduğu için beklenti çok yüksekti, Fenerbahçe’den 3 puan hesapları yapıldı .. En kötü ihtimal 1 puan idi ..

 

Maçın ilk yarısında Erzurumspor, üstündü. İkinci yarı ise Fenerbahçe 2. Gol sonrası Erzurumspor’u morelman çökertti. İlk yarıda Erzurumspor pozisyonları değerlendiremedi 1 gol atamadı, kaçırdıkları oldu. Gomez ‘in bir golü, gol öncesi topun yere çarpıp havalanması sonucu Gomez’in eline çarpmasıyla iptal edildi. Kasti hareket olmasa da orta hakem takdir hakkın kullandı. Erzurumspor gol yollarında pozisyon buldu ama gol atmada başarılı olamadı, kanatlardan gelen toplar da ya ön direğe, ya kalecinin ellerine düştü. Takım ilk yarı bir hayli direndi, direnç gösterdi. Uzatmanın son dakikasında gelen gole engel olamadı, soyunma odasına başı eğik girdi . Bir takım için zordur ilk yarı soyunma odasına mağlup girmek.

 

Maçta sakatlıklar da takımın fiziki yapısını iyice bozdu, ilk yarıda önce Boumal sonra Obertan sakatlanarak oyundan çıktılar, zaten olan bu sakatlıklar sonrası oldu o ana kadar sahada varlık gösteremeyen Fenerbahçe, 45+5 te Sinan’ ın ortaladığı, Pelkas ın pasına yetişen Mert Hakan’ın dönerek vuruşu ile Erzurumspor filelerini havalandırdı. İlk yarı bu skorla tamamlandı. İlk yarı 40 Dakika Erzurumspor oynadı, Fenerbahçe 5 dakikada işi bitirdi.

 

İkinci yarıya Farnolle de sakatlandığı için yerini Kayacan’a bırakarak başlandı. İkinci yarıda orta alanda, gereksiz çalımdan topu kaparak atağa kalkan Fenerbahçe 2. Golü Pelkas’ın ayağından, 3. cü golü de Sinan’ın kafasından kaydetti. Fenerbahçe, ikinci yarı oyunun kontrolünü eline aldı. Gomez’in 90+2 de Emrah’ın köşe atışına gelişine şutu az farkla auta çıkarken skor değişmedi. Fenerbahçe 3 puanı 3 golle aldı .

 

Rakip gerçekten sıradan bir takım değil. Sezon başındanberi isim peşinde koşan, tuttuğunu kopartan, yıldızlar ordusu . Takım oyunu oynamasalar bile sonuca gidiyorlar. Yedekteki oyuncuları bile banko oynayan futbolcular. Kulübeye bakıyorsunuz, Erzurumspor’da sahaya sürdüğünüz oyunculara oranla daha üstün ..

 

Maçın hakemi Mete Kalkavan ‘a gelince, ilk yarıda Caner’in, Emrah’a yaptığı faullere, dirseklere, saha dışına kadar sürüklemelerine ve faullerine göz yumdu. Kartını çıkartamadı Caner’e, ama Caner yan hakeme sataşınca sarı kartı gördü.! Emrah’a yapılan faullerde de kart çıksa idi Caner oyundan atılmıştı. Diğer oyuncuların da faulleri bariz idi ama hakem ‘ Mete Kalkavan ‘ olunca iş değişiyor gözleri sadece mavi-beyaz renklere programlanmış sanki . Mücadelenin VAR hakemi Alper Ulusoy’un oyundaki bazı pozisyonlarda hiç bir müdahalesini izlemedik. Hele Osman’ın ikinci yarı dizine doğru yukardan aşağı inen kramponları da mı görmediniz. Resmen Osman’ın dizini kramponlar boydan boya aşağı indirdi. Pozisyon kırmızı kartlıktı , kasti hareket vardı. Rakip Erzurumspor ve gariban Anadolu takımı olunca ne eliniz cebe gidiyor, ne düdüğününüz hakkaniyet sesini duyamıyoruz !

 

Erzurumspor yönetimi zaten transfer için çalışıyor , ancak bu maçtaki alarm zilleri transferle ilgili strateji değişikliği sunuyor .. 6 değil belki 8 transfer yapılmalı.. Kiralık mı alırsınız , satın mı alırsınız .. Ne yaparsanız yapın.. Atınızı nallayın, bu transferleri bitirin.. Bu takım iş yapacaktır, hoca açıklamasında mesajı verdi ve topu yönetimin kucağına bıraktı ! Transfer.. transfer .. Sezon başı yapılamayan normal transfer yapacak yönetim işi zor. Ama, kaliteli transfer yapmak küme düşmekten bin kat daha iyidir .. Özellikle forvette forvet arkası dönen top takibi de yapacak çevik bir futbolcuya ihtiyaç var. Acele transfer olmasın ama, elinizi çabuk tutun, aldığınız her futbolcunun katkısı olsun sonraki maçlara .. Birileri düştük, bittik şeklinde yaygara koparsa da, ' ölmeden mezara koysalar da sizi ' bu takımın transfer çalışmalarını izliyorum, ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum. Ara transferi iyi yapan takım yükselişe geçecektir .

 

 

Bir not ta sakatlıklarla ilgili, geçen maçta yazımın içinde vardı. Sık maçlar ve pandemi nedeniyle futbolcu sakatlanmaları her takımda çok fazla oluyor, bundan sonra olacak ta .. Umarım sakatlıklar çabuk iyileşir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.