Spor Haber Girişi : 18 Kasım 2021 13:52

Ömer Düzgün: Süper Lig için kenetlenelim

Ömer Düzgün: Süper Lig için kenetlenelim
Spor Toto 1. Ligde zirve mücadelesi veren Erzurumspor’da Kulüp Başkanı Ömer Düzgün, yöneticilerinde katılımı ile A Takım Kulüp Binasında yemekli basın toplantısı düzenledi.

Erzurum Post-BB Erzurumspor Başkanı Ömer Düzgün,  Süper Ligde dönmek için gayret ettiklerini belirterek, “Artık statlara yüzde yüz kapasite ile seyirci alınacak. Biz de aşı takvimini tamamlayan tüm taraftarlarımızı maçlarımıza bekliyoruz. Süper Lig için hep birlikte bir sinerji oluşturalım.

 

Spor Toto 1. Ligde zirve mücadelesi veren Erzurumspor’da Kulüp Başkanı Ömer Düzgün, yöneticilerinde katılımı ile A Takım Kulüp Binasında yemekli basın toplantısı düzenledi.

 

Sıkıntılı bir kongre ve transfer sürecinden bu noktalara geldiklerinin altını çizen Düzgün, şampiyonluk için şehirde bir sinerji oluşturulması gerektiğini söyledi.

 

 

Düzgün, “Erzurumspor büyük bir aile olduğunu gösterdi ve güzel bir takım kurduk. 11 haftadır sahalardaydık. Geçen haftayı bay geçtik. 7 galibiyet, 3 mağlubiyet, 1 beraberlikle 22 puan topladık ve 5. sıradayız” diye konuştu.

 

Düzgün, futbolculara ödeme yapma noktasında zorluklar yaşadıklarını ancak bunu Bitexen’in verdiği reklam ve ERZ TOKEN sayesinde aştıklarını söyledi.

 

 

Mavi-beyazlıların Başkanı Düzgün, “Biz transferleri yaparken, futbolculara vermemiz gereken peşinatlarda bile çok zorlandık. Futbolcularımız da bizi idare etti. Ağustos, Eylül ve Ekim borçlarımızı verdik. Bu süreçte bizlere ’Bizim paramızı vermediniz’ demeden oynadılar. Geçtiğimiz yıllara göre Süper Lig ve 1. Lig’de ilk 12 haftalar itibarıyla en başarılı dönemi geçiriyoruz diyebilirim. Ben inanıyorum ki takımımız net bir şekilde oturdu ve daha başarılı işlere imza atacak.”

 

Dadaşın borcu 64 milyon

 

Futbolcuların maliyetleri hakkında da bilgi veren BB Erzurumspor Başkanı Ömer Düzgün,yeniden göreve geldikleri dönemde şu ana kadar 42 milyon TL ödeme yaptıklarını ifade etti.

 

 

Düzgün,  “2021-2022 sezonu için kurduğumuz takımda futbolcu maliyeti yerli ve yabancı olmak üzere 64 milyon lira. Kurların artmasıyla 6 milyon da buna eklendi. Transfer yaptığımız zaman bu rakam 58-59 milyondu ama 6 milyonu ekleyince 64 milyon gibi bir rakam karşımıza çıktı. İnşallah bu kur daha ileri gitmez de kaybımız az olur. Önümüzde 7 maçımız var ve bu hafta Bolu ile oynayacağız. Bu 7 maçı en az kayıpla kapatmak istiyoruz. Çünkü şampiyonluğa oynayan takım için ciddi bir gösterge olacak” şeklinde konuştu.

 

İki kez Transfer tahtasını açmak için 14 milyon TL ödedik

 

Yaz transfer döneminde iki kez transfer yasağı ile karşılaştıklarını ve bu tahtayı açmak için 14 milyon TL ödeme yaptıklarını ifade eden Düzgün, devre arası yapılması planlanan transferleri gerçekleştirmek için de 10 milyon TL’yi bulan yeni transfer yasağını kaldırmak için çalıştıklarını vurguladı.

 

 

Transfer yasağını kaldıramadıkları takdir de mevcut kadro ile yola devam edeceklerini ve bu kadronun da şampiyonluk için yeterli olacağına değinen Düzgün,  “Transfer çalışmalarına başlarken, geçmiş dönemlerden kalan borçlara takıldık. Transfer tahtamız kapalıydı ve yaklaşık 14 milyon lira o zorlu şartlarda ödeme yaparak transfer tahtasını açtık. Şu an yine tahtamız kapalı. Umarım Ocak ayına kadar bir gelir kaynağı buluruz. Transfer tahtasını açarsak, 2-3 futbolcu daha almak istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Taraftarımızı bekliyoruz

 

Mavi-beyazlı kulübün başkanı Ömer Düzgün, TFF’nin 9 Kasım itibariyle statlara yüzde yüz oranında seyirci alınacağını açıklamasından sonra Erzurumspor taraftarlarını Bolu maçında tribünleri doldurmaya davet etti.

 

 

Düzgün, “Deplasmanlar için seyirci yasağı devam ediyor. Ancak iç saha maçlarında statlar yüzde yüz kapasite ile seyircileri kabul edebilecek. Biz de Erzurumspor olarak aşı takvimini tamamlamış tüm hemşehrilerimizi ve taraftarlarımızı maçlarımıza bekliyoruz. Onların desteği ile mutlu sona ulaşacağız. Bize bu günlere gelinceye kadar en büyük desteği veren Onursal Başkanımız Mehmet Sekmen’e, her maçımızdan sonra bizlerden bilgi alan Milletvekillerimize, Valimiz Okay Memişe, vefakar taraftarlarımıza, bu zorlu süreçte kasa kolaylığı sağlayan yöneticilerimize ve bitexen firmasına teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Kasımpaşa işi Anayasa Mahkemesine taşınacak

 

BB Erzurumspor Asbaşkanı Ahmet Dal, “Kasımpaşa işi ne oldu” sorusuna, “Maalesef TFF bize şaşı bakıyor. İnanın Kasımpaşa değil de başka bir takım olsaydı, karar çoktan Erzurumspor lehine sonuçlanırdı.  Tahkim kurulu, PFDK karar veremedi. Şu an Kulüp Avukatımız olayla ilgileniyor. Konuyu yakında Anayasa mahkemesine taşıyacağız. Süreci bekliyoruz. Bu iş Anayasa Mahkemesinde çözülmezse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

Nurullah PALA/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.