Ekonomi Düzenleme Tarihi : 14 Kasım 2022 18:30 Haber Girişi : 14 Kasım 2022 19:26

OPEL elektrikli otomobillerde lider olmayı hedefliyor

OPEL elektrikli otomobillerde lider olmayı hedefliyor
Erzurum Opel Erdemir'i ziyaret eden Stellantis Türkiye Parça ve Servisler Genel Müdürü Mehmet Akın, elektrikli otomobillerde lider markalardan birisi olmayı hedeflediklerini söyledi.
OPEL elektrikli otomobillerde lider olmayı hedefliyor

Erzurum Post-Stellantis Türkiye Parça ve Servisler Genel Müdürü Mehmet Akın, Erzurum'da Opel Erdemir'i ziyaret ederek sektörle ilgili açıklama ve değerlendirmelerde bulundu. Son 2 yıl içerisisnde dünya genelinde yaşanan Kovid-19 ile hem hammadde hem de çip kriziyle birliktre birçok tedarik zincirinde tıkanma yaşandığını hatırlatarak bu dururmun tüm sektörleri etkilediğini söyledi.

 


Otomotiv sektöründe kendilerinin de diğer markalarda olduğu gibi tedarikte sıkıntı yaşadıklarını anlatan Akın, "Birçok tüketici, araç alma arzusunda olmasına rağmen istediği aracı istediği zamanda bulmakta zorlandı. Tüm markalar için söylüyorum artık tedarik problemi yavaş yavaş ortadan kalmaya başladı" dedi.

 


"ÖNÜMÜZDEKİ SENE ÜRETİMDE SORUN YAŞAMAYACAĞIZ"

 

Akın, üretimle ilgili tedarik konusundaki sıkıntının ortadan kalkmaya başladığını ifade ederek şunları söyledi: "Önümüzdeki sene de bunun artık tamamen hayatımızdan çıkacağını öngörüyoruz ve planlarımız bu yönde. Artık dünya öyle bir yöne eviriliyor ki her gün başka bir problemle karşılaşabiliyoruz. Üretim sayılarında önümüzdeki sene bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum."

 

 

"TOGG'UN SAHALARA İNECEĞİ GÜNÜ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ"

 

Türkiye'nin, ototmobil markası TOGG'un üretimine ilişkin de değerlendirmede bulunan Akın, "Togg hepimizin milli gururu. Ben ilk günden beri bir otomotivsever ve vatansever olarak, böyle bir şeyle ancak gurur duyabilirim. Heyecanlanıyoruz. Dört gözle sahalara ineceği günü bekliyoruz. İnşallah bahtı açık olur. Çok da başarılı olur" diye konuştu.

 

 

"YAKIN ZAMANDA ELEKTRİKLİ CORSA VE MOKKA  HAYATIMIZA GİRECEK"

Grubun elektrikli otomobiller konusunda çok ciddi iddiasının bulunduğunu vurgulayan Akın, şoyle konuştu:


"Elektrikli otomobillerde en lider markalardan birisi olmayı hedefliyoruz. Opel markası özelinde yakın zamanda elektrikli Corsa ve Mokka hayatımıza girecek. Diğer markalarımızda da elektrikli otomobiller hayatımıza girmeye başladı. Bu yavaş yavaş pazarlarda yerini bulacak ve bir değişim olacak gibi gözüküyor. Grup bu anlamda, tüm markalarıyla elektrikli ya da elektriklendirilmiş otomobilleriyle pazarda yerini alacaktır. Otomobil, Türkiye'de önemli bir yatırım aracı. Birçok insanın elindeki paranın değerini koruyabilmek adına kullandığı bir emtiya haline de geldi. O yüzden de talebin yüksek olduğu bir yerde fiyatlar da yukarı doğru geliyor."

 

Erzurum Opel Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Erdemir de markanın satış sürecine ilişkin bilgi verdi. Fotoğraflar: Cem BAKIRCI/Erzurum

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.