Ötekiler

Bir 30-35 yaş kriteri almış başını gidiyor nereye mi gidiyor işsiz aç yarınlara. Yaş 35 şiiri etkisinde kalan iş verenler ve yönetim gerçek hayatın gerçekliğinin farkında olmasalar gerek. Bilindiği üzere insanlar doğar, büyür, yaşar ve ölürler.

 

Okumak, yaşamak, üretmek, giyinmek, barınmak, sağlık, sosyal yaşam hatta ölmek için bile para gereklidir. Tüm bunlar için insanlar çalışmak zorundalar, çalışmak için gerekli okulları okuyor kimisi bazıları ise ticarete atılıyor. Sayısız kurum tecrübeli personel ister, tecrübe ve diploma doğuştan verilmediği için insanlar yıllarca belirli fakülteleri okuyup, staj yapıp bir yerlerde çalışıp kıdem aldıkça tecrübelenirler bunun için yıllar gerekli.

 

Yıllar geçerken insanların yaşları sabit kalmıyor elbette ilerliyor. Netice de bir insanın okuması, stajı, sınavlar, uzun süreli çalışma, kıdem alma 30-35 yaşları buluyor. Çoğu kurum, kuruluş ve firmalar bu yaş şartını şart koşuyor. Bizler ülkemizde sefaleti bitirmek istiyoruz, madde bağımlılığı, cinayetler, gasp ve diğer tüm suçlar bitsin istiyoruz, çalışın diyorlar iş isteyince yaş şartı var deniyor.

 

O halde 30-35 yaşın fiziksel ve zihinsel yetersiz olduğu düşünüyor ise bu yaş gruplarına aylık ödeme yapılması gerekir neticede çalışamayacak durumda olan birey engelli statüsüne girer bana göre. Yaşın değil eğitimin, tecrübenin ve ne denli faydalı olduğunun önemi vardır. Bu yaş grupları geçimlerini sağlamak durumundalar buna hakkın yok diyor iseler aylık 30 yaşına giren ve vefatına kadar aylık maaş ödenmesi gerekir.

 

Çok yanlış ve yıkıcı kurallar var yapıcılıktan uzak acımasız kurallar. Suç oranları neden arttı diye düşünmeye gerek yok, insanlar bazen buna mecbur kalıyor, hayalleri peşinden gidip sokaklarda gezmek yerine okuyor, iş arıyor önüne bir yaş sınırı konuyor. Sizin 30-35 yaş kriteri koyup aç, işsiz bıraktığınız yaşama hakkına sınır koyduğunuz kişilerin oyuna da ihtiyacınızın olmaması lazım bence.

 

Bu yaş meselesine bence kesinlikle el atılmalı yaş şartı kalkmalı, bu çok devasa olmayacak bir hayal ise 30 yaştan itibaren maaş bağlanmalı çalışma yapamıyorlar çünkü. Daha farklı bir yaklaşalım o halde 30 yaş ve üzeri tüm bireyler oy vermesin. Çok çarpık oturmayan oturtulmak istenmeyen bir sistem var. Ne çıkış var ne çözüm sadece bir şey var öylece duran. Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım ile görüştüm bu durumu kendisi sürekli çalışan ve çoğu yerde yaş şartına takılmış birisi.

 

İnsanları bunalıma, intihara, suça zorlayan ölmeye mecbur eden bu yaş sınırı şartına karşıyım. Ben hizmet, haklarımın korunduğu, insani şartlarda yaşadığım, yaşamam için zorlaştırılan bir sistem istemiyorum. Bu yaş sınırı hakkında daha insani ve esnek olabiliriz diye düşünüyorum. Bu konu ile ilgili gerekli ve geçerli bir kararın hayata geçirilmesini diliyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Nihat Nazımoğulları 25 Nisan 2024 08:22

    Merhaba, İyi günler dilerim. Öncelikle böyle sosyal içerikli yaralara değindiğiniz için teşekkür ederim. Yaş sorunu bir gerçek, bir o kadar gerçek olanda , her yaştan insanın her aynı anlayış içersinde olmasını beklememek olduğu gerçeğini bilmek olsa gerek diye düşünüyorum. Ben bulunduğum konum itibariyle iş baş vurusu yapan insanlar arasında öne çıkan algı, bu işe ne kadar ihtiyacı var durumunu en iyi ifade eden adayların dayanma ve mukavemeti bir o kadar fazla oluyor ve bu adayların genelde çalışma mecburiyeti olması İle alakalı bir durum aksi hallerde çalışanının işten vaz geçmesi anlık bir durumdur. malesef İyi bir aile veya çevre eğitimi almayan insan ne zaman nerede olursa olsun yaş sadece vazgeçmek için bir kriter olmaktan ileri gitmeyeceği düşünenler ile aynı kanaatindeyim. Her zaman iş var ama bizim işe ne kadar ihtiyacımız var sorun burada. Sağlıcakla kalın iyi günler dilerim Saygılarımla Nihat Nazımoğulları