Magazin Düzenleme Tarihi : 15 Aralık 2021 22:00 Haber Girişi : 16 Aralık 2021 14:17

Palandöken'de görkemli sezon açılışı!

Palandöken'de görkemli sezon açılışı!
Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Palandöken’de sezon açılışı, meşaleler ve konserler eşliğinde yapıldı.
Palandöken'de görkemli sezon açılışı!

Erzurum Post-Tüm dünya arenasında bilinen bin 890 rakımdaki en yüksek şehirlerinden olan ve kış turizminde adını dünyaya duyuran Erzurum'da kayak sezonu bugün görkemli bir törenle açıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 'Ejder 3200 A.Ş.' tarafından düzenlenen açılış organizasyonunda izleyenlere havai fişekler eşliğinde meşaleli kayak gösterisi, ışıklı flyboard gösterisi, ledli kayak gösterisi ve snowtruck gösterileri zevki yaşatıldı.

 

 

ANADOLU ATEŞİ KARI ERİTTİ

 

Hava sıcaklığının sıfırın altında eksi 5 derece olmasına aldırış etmeyen davetlililer, gece yarısına kadar Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerle taşındıkları 'Palandöken Kayak Merkezi'nde, meşaleler altında zirveden inen sporcuların, ünlü ses ve dans sanatçılarının gösterilerini beğeniyle izledi.

 

 

Yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda davetli, alkışlarla gösteri yapan sporcuları destekledi. Ünlü sanatçı Mustafa Ceceli'nin konser verdiği gecede 'Anadolu Ateşi' ise gösterisiyle izleyenlere neşeli anlar yaşattı.

 

 

"ASLINDA 10 GÜNDÜR KAYAK YAPILIYOR..."

 

Kayak Merkezi'nin sezon açılışında konuşan Erzurum Valisi Okay Memiş, Palandöken'de pistlerin 90 kilometreye ulaştığını belirterek, "Bugün Palandöken'de resmi açılışımızı yaptık. Aslında 10 gündür kayak yapılıyor. Bu yıl aşıların da etkisiyle çok iyi sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Dünyada havalimanından inip 10 dakika sonra kayak yapılabilen başka bir yer yok. Yeni sezonun herkese hayırlı olmasını diliyorum. Yeni 5 yıldızlı 3 tane daha otel bu sezon devreye girdi. İnşallah yatak kapasitesinin artmasıyla turizmde çok daha fazla canlılık olacak. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve jandarma ekiplerimiz her şeyi ile kış turizminden faydalanacak. İnsanlarımız için kayakseverler için hazırız. Pistlerimizin güvenliği her açıdan sağlanmış durumda. Bütün dünyayı Palandöken'e davet ediyorum. En az 4 ay sezonumuz devam ediyor" dedi.

 

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise Palandöken'in kayak imkanlarıyla dünyadaki sayılı merkezler arasında yer aldığını anlatarak 2021-2022 kayak sezonun hayırlı olmasını diledi.

 

 

BÖLGE İLLERİNİN VALİLERİ AKIN ETTİ

 

Palandöken'deki görkemli kayak sezonu açılışına Rize Valisi Kemal Çeber, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Bülent Çakmak, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, İl Kültür Turizm Müdürü Cemal Almaz, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.