Ekonomi Haber Girişi : 19 Ekim 2022 17:19

Palandöken'in eteklerinde Hilton zamanı

Palandöken'in eteklerinde Hilton zamanı
Hilton Garden Inn Erzurum'un Yönetim Kurulu Üyelerinden Ferhat Binici, düzenlenen basın toplantısında Erzurumlu iş insanlarına seslenerek, “Gelin bir kişiyi istihdam edeceğiniz bir yatırım yapın. Bu kadim kente sahip çıkın” dedi.
Palandöken'in eteklerinde Hilton zamanı

Erzurum Post-Orhan Bozkurt'un haberi- Dünya markası Hiton'u Erzurum'a getirmek için 25 milyon dolarlık bir harcama yapan şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Binici, “Bu hikaye 2016 yılında başladı. Mahallebaşı’nda küçük bir aile otelimiz vardı. Bir hayalime ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Doğma, büyüme Erzurumluyum. Erzurum’u sevmek sözle olmuyor” dedi.

 

 

PALANDÖKEN'İN ETEKLERİNDE  HİLTON ZAMANI 

 

Yaklaşık üç ay önce konuklarına kapılarını açan Erzurum Hilton Garden Inn Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Binici, Genel Müdür Sayit Önay, Satış ve Pazarlama  Müdürü Aydın Şener ile birlikte bugün basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin turizm alanında her geçen gün yıldızı parlayan kenti Erzurum'da, Hilton markası ile hizmet vermenın mutluluğunu paylaşmak istediklerini anlatan Önay, toplam 172 oda ve 414 yatak kapasiteli otelde kısa sürede yarısı yabancı uyruklu olmak üzere 8 bin konuk ağırladıklarını bildirdi.

 

 

ERZURUM'UN PRESTİJ DURAĞI

 

Önay, Palandöken Kayak Merkezi’ne 5, havalimanına  ise 6 kilometre mesafede bulunan Hilton Garden Inn, her türlü toplantı ve organizasyona müsait bir konsepte sahip olduğunu anlattı. 

 

Genel Müdür Önay, toplamda 2 bin 770 metrekare açık ve kapalı etkinlik alanına sahip otelde düğün dahil her türlü etkinliğin rahatlıkla yapılabileceğine ifade etti. Kayak, spor ve şehir oteli konseptinde hizmet verdilerini anlatan Önay, "Hilton Garden Inn; turizm, spor, kültür, gastronomi ve kayak kenti olan Erzurum'da bir prestij durağı olacak" dedi. 

 

 

Genel Müdür Önay’dan sonra söz alan Hilton Garden Inn Erzurum'un yatırımcılarından Ferhat Binici ise Hilton’un hikayesinin 2016 yılından başladığını söyledi. 

 

ERZURUM ADINA  25 MİLYON DOLAR YATIRIM 

 

Binici, Hilton Garden Inn  için 25 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını vurgulayarak, Erzurum markasını öne çıkarmak için kaliteli hizmet veren otel sayısını çoğaltmak gerektiğini belirtti. Palandöken’i şehrin önemli bir değeri ve zenginliği olarak nitelendiren Binici, "Türkiye’nin üç tarafı denizlerle çevrili  ancak turistler öncelikle ve özellikle Antalya’yı tercih ediyor.  İnsanlar rahat konaklayabilecekleri kalite yerlere ve mekanlara ilgi gösteriyor" dedi.

 

 

MAHALLEBAŞI'NDA KURULAN 5 YILDIZLI HAYAL

 

Ferhat Binici, "Ben bu şehirde doğdum, bu şehirde yaşıyorum. Tüm kazancımızı bu şehre yatırıyoruz. Bizim, Mahallebaşı semtinde vasat bir aile otelimiz vardı. En büyük hayalim beş yıldızlı bir otel kurmaktı. İşte o hayalimi gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyorum. Bu girişimimiz için bize her aşamada destek olan  Milletvekilimiz sayın Zehra Taşkesenlioğlu, hayli zaman önce Erzurum’un kalite bir otele ihtiyacı olduğunu söylemiş, bize ışık olmuştu. 6 yıl önce kurmaya başladığımız Hilton hayalini şimdi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu içindeyiz. Yatırım aşamasında bize her türlü desteği veren, başımız sıkıştığında yardımımıza koşan Vali sayın Okay Memiş ile Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mehmet Sekmen’e de çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

200 KİŞİYE DAHA İSTİHDAM KAPISI AÇACAK 

 

Tarihi İpekyolu üzerinde olan kadim Erzurum'un eski parlak günlerine kavuşmasını herkesin çok istediğini ifade eden Binici, "Ama bu sözle olmuyor. ‘Erzurum’u seviyorum’ diyenler gelsin hiç olmazsa bir kahvehane açsınlar, bir kişi çalıştırsınlar da sevgilerini, sevdalarını görelim. Rabbim ortaklarımızla birlikte bize böyle bir tesisi Erzurum’a kazandırmamızı nasip etti. Bu yatırımımız ile yaklaşık 200 kişiyi istihdam ediyoruz. Şimdi yeni yatırım ve projeler peşindeyiz. Yakın bir gelecekte yine hizmet sektöründe ülkemizin önemli markalarından birini daha Erzurum'a getirecek ve 200  kişiyi daha iş sahibi yapacağız" diye konuştu.

 

 

Fotoğraflar: Cem BAKIRCI/ERZURUM

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.