Gündem Haber Girişi : 29 Ekim 2022 22:48

Palandöken'in karlı zirvesinde dinmeyen Cumhuriyet coşkusu

 Palandöken'in karlı zirvesinde dinmeyen Cumhuriyet coşkusu
Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü tarafından 1981 yılından beri devam eden 'Palandöken Dağı Cumhuriyet Tırmanışı' bu yıl da başarılı bir şekilde tamamlandı.
Palandöken'in karlı zirvesinde dinmeyen Cumhuriyet coşkusu

Erzurum Post- Atatürk Üniversitesi öğrencileri, Cumhuriyet'in ilanının 99'ncu yılında, Palandöken'in 3 bin 176 metredeki zirvesine geleneksel tırmanışlarını başarı ile gerçekleştirdi. Türkiye Dağcılık Federasyonu önceki başkanlarından Alaattin Karaca liderliğinde gerçekleşen tırmanışta, karla kaplı zirveye tırmanan öğrenciler, dev Atatürk posteri ve Türk bayrağı açtı, İstiklal Marşı okudu.

<

ZİRVEDE DEV ATATÜRK POSTERİ AÇIP, İSTİKLAL MARŞI OKUDULAR

 

Atatürk Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü, Spor Bilimleri ve çeşitli fakültelerden öğrenciler, Palandöken'in 2 bin 400 rakımına sabah saatlerinde otobüslerle gelip tırmanış için hazırlandılar. Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun (TDF) kesintisiz olarak 1997- 2016 yılları arasında 20 yıl başkanlığını yapan Alaattin Karaca, Atatürk Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü Müdürü Yunus Emre Karaca ve federasyon sporcularının da eşlik ettiği öğrencilere tırmanış hakkında bilgi verildi.

 

 

GELENEKSEL TIRMANIŞ KARLI ROTADA 3 SAAT SÜRDÜ

 

'Dağların Ruhu' olarak da bilinen ve kesintisiz 40 yıldır, Anadolu'nun tüm zirvelerine 29 Ekim'de Cumhuriyet tırmanışı gerçekleştiren 72 yaşındaki Alaattin Karaca, "Ömrüm yettikçe, 29 Ekim coşkusunu kuşaktan kuşağa zirveye taşımaya devam edeceğim" dedi.

 

 

Bu yıl 41'ncisi gerçekleşen 'Palandöken Dağı Cumhuriyet Tırmanışı' öncesi katılımcıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan efsane dağcı, Cumhuriyet tırmanışlarının önemini anlatarak, güneşli havanın de etkisi ile bu yılki tırmanışın tahminen 3 saat süreceğini kaydetti.

 

 

"100'ÜNCÜ YILDA ANADOLU'NUN TÜM ZİRVELERİNDE BU ÇOŞKU YAŞANSIN"

 

Atatürk Üniversitesi'nin değişik fakültelerinden toplam 303 öğrenci, Karaca rehberliğinde Palandöken'in karlı rotalarını aşarak tahmin edilen sürede zirveye ulaştı. Zirvede Türk bayrağı ve dev Atatürk posretri açan öğrenciler, saygı duruşunda bulunup hep birlikte İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra iniş yaparak etkinliği tamamladı.

 

 

Efsane dağcı Karaca, Erzurum Post'a yaptığı açıklamada, en büyük hayalinin Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Anadolu'nun, 2 bin rakım üzerindeki tüm zirvelerinde 100 sporcu ile eş zamanlı 'Cumhuriyet Tırmanışı' gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.