Para avcıları

Sosyal medya da bilindiği üzere sürekli yeni bir akım başlıyor. Biri çıkıyor abuk sabuk hareketler yapıyor diğer herkes sürü gibi arkasından o yöne gidiyor. İnsanlar hep kendilerine ve değerlerine yakışmayan veya çirkin şeyleri kendilerine yakıştırıp plastik dünyalarında bir akım oluşturuyor, diğerleri ise taklit ediyor. Bu yapay akımlar keşke sadece telefon ve bilgisayar ekranının arkasında kalsaydı ve isteyince kapatabilseydik.

 

Tam olarak hayat pahalılığı neyin taklidi onu anlamadım. Bir pahalılık akımı, zam akımı başlamış bilinmeze doğru gidiyor. Zam ve pahalılık için bireylerin kazancının ona göre olması lazım. Kazancı az harcaması çok olan toplumlar yoksullaşmaya, gerilemeye ve çeşitli suçları işlemeye mahkumdur. İntiharların, madde kullanımının, cinayetlerin daha birçok suçun ana unsuru geçim sıkıntısı, borçlar, işsizlik ve açlıktır.

 

İnsanların şu dönemde sırtlarındaki yükü hafifletmek yerine, sırtına binmeye çalışmak doğru ve vicdani yaklaşım değildir. Derdi hizmet ve millet olanın vatandaşın cüzdanı ile işi olmaz. Son dönemlerde yapıcı değil yıkıcı kararlar alındığını hepimiz görüyoruz. Seçtiğimiz kişileri hizmet almak için seçiyoruz köle olmak için değil. Şehrimizde küçük ve az ulaşım araçları olması uzun yıllardır problem, hafif raylı sistem bekler iken, uzun süre durakta beklediğimiz küçük, tıkış tıkış gittiğimiz araçlara zam geldi.

 

Erzurum gelişmeye değişmeye müsait ildir, ağaç gibi sular iyi bakar isen gölgesinde serinletir, meyve verir doyurur ama bunun değerini bilmeyip baltalamayalım. Şehrimiz yerli yabancı turistlerin akın akın geldiği yerdir, ciddi öğrenci sayısı memuru var. Burada hafif raylı sistem olması öncelik talebimiz durumunda. Ulaşım problemine çözüm bekler iken araçlara zam yapılması doğru değildir yapılan zam hele hiç az değil. Benzine yapılan zamlar sebep gösterilmiş sebebi zam miktarından komik.

 

Erzurum da her yer kısa mesafedir aracın yaktığı yakıt bellidir, aldığı yolcu kendi kapasitesinin üzerinde, fazla aldığı yolcu ile zaten gerekli masrafı fazlası ile kazanıyorlar. Her ilde özellikle İstanbul’da biniş ücreti gittiğin yerin mesafesine göredir, öyle de olması gerekir. Erzurum’da nereye gider isen git, tıkış tıkış aynı ücret olmaz. Gelişim bekler iken köyleşmek neden?

 

Her şeyden önce, öğrencilere uygulanan indirimli biniş dahi çok para. İnsanlar yemek, barınmak, giyinmek, okumak ve yaşamak için mücadele veriyor son yılların, hayat pahalılığının enlerinde olan herkesi daha fazla zorlamak yerine, gönüllerini alıp onları rahatlatmak gerekir. Erzurum da gittiğin yere kadar biniş ücreti belirlenmelidir akabinde her yerin kısa mesafe olduğu Erzurum da talep edilen zam çok fazladır bunun geri çekilmesi lazım amacımız gönül almak, hizmet, millet, çalışmak, ilerlemek, modernleşmek olsun amacımız para avcıları olmak dışında iyi olan her şey olsun.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.