Plastik yüzler

Cep telefonları ve sosyal medya kullanımının yaygınlaşması nedeniyle, kendisini beğenmeyen ve kusurlu bulan kişiler fotoğraf ve videolarda daha iyi görünmek için soluğu estetik merkezlerinde alıyor.

 

 

Estetik operasyonlara kadınlar kadar erkekler de ilgi gösteriyor. İnsanların hepsi popüler kültürün etkisinde birbirinin aynısı olma yarışında. Sosyal medyada ve şimdilerde telefonlarında kullandıkları Photoshop programları ile yüzlerini değiştirip, boylarını uzatıp, bedenlerini daha farklı gösteriyorlar. Sosyal medya asla gerçek değildir.

 

 

Kişilerin paylaştığı görsellerde gerçek dışı paylaşım olduğunu anlamayan yok, fakat kişide beden algısı bozukluğu ve özgüven eksikliği olduğu için bu gibi yöntemlere başvurabiliyor. Bu bir tür kendini pazarlama yöntemidir kimileri ürün satmak için kimileri direk ürün olarak kendini koyduğu için kimileri ise tamamen beden algısı bozukluğu ve özgüven eksikliği olduğu için. Gerçek hayatla paylaşılanın asla ilgisi yok.

 

 

Teknoloji çağındayız herkes artık çok iyi anlıyor. Parası olanlar ise doğrudan estetik cerrahlara gidiyor. Kaş askılama, yanaktan yağ aldırma, elmacık kemiği yükseltme, dudak dolgusu ki bu şu an neredeyse herkeste görüyorum, yüz gençleştirme, çene ucu uzatma, burun ameliyatı daha birçok dolgu, botoks ameliyat işlemleri. Yüzlerini, gözlerini gergin göstermek için yüze yapıştırılan bantlar piyasada şimdide, şeffaf göz dış uçlara yapıştırılıp saç diplerinden iple çekilip arkadan bağlanıyor yüz elastiğini bozuyor. Estetiğe karşı değilim çağımızın nimeti bence, ama ihtiyaç var ise yapılmalıdır ya da bir den fazla estetik olmamalıdır.

 

 

Kişiler yüzlerinde rahatsız oldukları bir yeri iyi hale getirebilir ama tamamen yüz nakli olmayı, faceaap, body editör, snap, peachy gibi gençlik, çocuk yüzü, göz rengi, gamze, dudak büyütme hatta saç ekleme, boy uzatma efektleri olan programlar ile herkesin anladığı komik bulduğu uygulamaları kullanır iken karşı tarafında paylaşılan görseli başka bir programda taratınca görselde hangi uygulamalar yapıldığını gördüğü yerler var. Bu yapılmasa bile herkes kolayca anlar.

 

Çağımıza dayatılan bazı güzellik algıları var herkesin dik burnu olmak zorunda değil. İhtiyaç dışında ve birden fazla yapılan kozmetik, dolgu, botoks, ameliyat, yüz germe bantları ve programlarda efekt ile çekilen işlere karşıyım. Bunlar kendini sevmeyen ve değersiz gören kişiler ya da farklı amaçlara hizmet eden kişilerdir. Şuan herkes birbirinin aynısı takma saçlar, içi gaita dolu protez tırnaklar, kalıcı makyajlar, dövmeli kaşlar, yüze germek için için yapıştırılan bantlar, kalçayı dolgun göstermek için alttan giyilen dolgulu iç çamaşırları, birden fazla ameliyatlar, elmacık kemiklerine basılan dolgular daha bir çok şey tüm bunlara rağmen insanı ele veren boynu, dekolte bölgesi ve elleridir.

 

 

O yüzden bazı programlarda efekt yaparken ve ameliyatlar olunsa dahi bunlara etkili çözüm yoktur. Her birey kendine yakışanı uygun olanı yapmalıdır. Asla aynı olmak için yarışılmamalıdır. Abartı gereksiz yapılan her şey geleceğe darbedir. İhtiyaç ve tek işlem dışında kozmetik ve cerrahi işlemlere şiddetle karşıyım çünkü gerçek olmadığı belli herkes birbirine benzedi kimse kendisi değil.

 

 

İnsanlar toplum tarafından kabul görmek için bu yöntemlere başvuruyor fakat yüzlerine yaptırdıklarını da rahatça anlayıp bu kez dalga geçiyorlar. Lütfen gereksiz işlemlerden kaçınalım, olmadık programlarda efektli sahte görseller hazırlamayalım artık herkes teknoloji kurdu bunu gösteren programlar var hem komik duruma düşüyorsunuz hem gerçek yaşamdaki görseliniz değişmiyor bunu yaparken. Aynı şekilde kozmetik ve cerrahi işlemlerde fazlaya kaçınmayalım bu durum giderek artıyor, sağlıklı ve şık bir görüntü değil. İhtiyacınız yok ise ip askı, saç dibine kesi ile gerdirme.

 

 

Tamamen kaş yok ise dövme kaşlar, kalıcı makyaj, dolgulu al çamaşır, takma saç, protez tırnak, yüz germe banları, yanaktan yağ aldırma, elmacık dolgusu, gamze estetiği gibi işlemlerden kaçınalım. Beden bütünlüğünü olumsuz anlamda değiştirmeyelim

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.