Siyaset Haber Girişi : 04 Aralık 2023 17:18

Prof. Dr. Hızarcı, MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu

Prof. Dr. Hızarcı, MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu
Erzurum eğitim ve ülkücü camiasının yakından tanıdığı Prof. Dr. Seyfullah Hızarcı, MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan aday aday adayı oldu.

Erzurm Post-Milliyetçi Hareket Partisinde (MHP) adaylık süreci devam ediyor.  Erzurm'da eğitim camiasının yakından tanıdığı Prof. Dr. Seyfullah Hızarcı, MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan aday aday adayı oldu.

 

MHP Genel Merkezine başvurusunu yapan Prof. Dr. Hızarcı, başvuru dilekçesini Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’a verdi. Aday adaylığı başvurusunun ardından MHP Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli’yi ziyaret eden Hızarcı, 31 Mart 2024 mahalli idareler seçiminde Erzurum Büyükşehir Belediyesi başkanlığı için MHP'den aday adayı olduğunu açıkladı.

 

 


Aday adaylığı başvurusunun ardından Erzurm Post'a açıklamada bulunan Prof. Dr. Seyfullah Hızarcı, " Mensubu olmaktan gurur duyduğum ülkücü hareketin ve MHP  teşkilatının emrinde, halkımızın isteğinde, milletimize ve devletimize hizmet aşkı ile 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Erzurum Büyükşehir  Belediye Başkanlığı aday adaylığına müracaat etmiş bulunmaktayım. Hemşerilerimize ve kamuoyuna saygılarımla duyurarak, bütün aday adayı dava arkadaşlarıma ve partime başarılar diliyorum" dedi.

 

Gençliğinden itibaren ülkücü harekatın çeşitli kademelerinde görevler alan daha öncede Erzurm'dan MHP Milletvekili adayı olan Prof.Dr. Hızarcı, "Çıktığımız bu şerefli yolda, müracaatımızı kabul buyuran Bilge Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli Bey'e, yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sadir Durmaz Bey’e, Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Kamil Aydın Bey'e, Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanımız Adem Yurdagül Bey'e ve tüm teşkilat mensuplarımıza saygı ve muhabbetlerimi arz ederim" diye konuştu.

 

 

PROF. DR. SEYFULLAH HIZARCI KİMDİR?


Dokuz çocuklu bir ailenin çocuğu olarak 1958 Erzurum merkez doğumlu Seyfullah Hızarcı, ilk ve orta öğrenimimi Erzurum’da tamamladıktan sonra 1973 Erzurum Deneme Fen Lisesinden mezun oldu. Yükseköğrenimine Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde başlayan Hızarcı, ancak aile bütçesine katkıda bulunmak üzere Tıp Fakültesini bırakarak birçok sektörde çalıştı. Daha sonra Atatürk Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümünü kazanarak bu bölümden mezun oldu. 

 

Sırasıyla Rize, Ağrı ve Erzurum’da Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çeşitli okullarda idarecilik ve öğretmenlik yapan Hızarcı, 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle birlikte Ülkü-Bir yönetim kurulu üyeliğimden dolayı tutuklandı ve çok sevdiği öğretmenlik mesleği sona erdi. Uzun yargılamalar neticesinde beraat eeden Seyfullah Hızarcı, bu süreçte Erzurum’da birçok özel dershanenin kurulmasına öncülük ederek matematik öğretmenliği yaptı.

 

1987 yılında Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Bölümünde akademisyen olarak çalışmaya başlayan ve 2012 yılında doçent, 2017 yılında da profesör olan Hızarcı, Atatürk Üniversitesinden 2019 yılında ayrılarak Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Matematik Bölümünde çalışmaya başladı ve aynı üniversitede rektör danışmanlığı görevinde bulundu.


Erzurum’da Palandöken Vakfı ve ER-VAK gibi birçok sivil toplum kuruluşunda görev alana Prof. Dr. Seyfullah Hızarcı, ayrıca çözüm odaklı bir insan olarak Erzurum özelinde şehir ekonomisine ve toplumsal yapıya katkı sunmak ümidiyle düşüncelerimi projelendirerek zaman zaman yazılı ve görsel basın yoluyla dile getirdi. 2015 yılında yapılan 25 ve 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden Erzurum Milletvekili Adayı olan Hızarcı,  matematik alanında hem ülkemiz hem de uluslararası alanda derece yapmış olan birçok öğrencinin yetişmesine bir eğitimci olarak önemli katkılar sağladı. Erzurum sevdalısı bir eğitimci olarak şehir sosyolojisini ve kültürel altyapısını tahlil ederek şehrin siyasi yelpazesi hakkında da önemli birikime sahip olan Hızarcı,  2023 yılı Haziran ayı itibariyle Balıkesir Üniversitesinden emekli oldu. 

 

Hızarcı, çalışma hayatına aile şirketi olan Tekseçenek Sürücü Kursunda ve Tekseçenek Dershanesinde yönetim kurulu başkanı olarak devam ediyor. Hızarcı aynı zamanda  Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 3. Sınıf öğrencisi,  evli ve beş çocuk babası. 
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Prof.Dr.seyfullah hızarcı 27 Aralık 2023 17:57

    Erzurum'da AKP ve MHP'nin ittifak yapması akla zarar. 20 yıldır büyük şehir belediyesi AKP'de 5 yıl daha AKP 'ye bırakılması demek çeyrek asır demektir. Seçmen yorgun ve isteksiz. Bence ayrı ayrı seçime girmelidirler. MHP'nin alacağına inanıyorum. Halk arasındaki arzu bu yöndedir.

  • Kenan Çetin 10 Aralık 2023 17:00

    Hayırlı olsun sevgili kardeşim.

  • Prof. Dr. Sabri Balkaya 09 Aralık 2023 13:54

    Ellerine sağlık

  • ATALAY DÜZEN 06 Aralık 2023 19:27

    ALLAH HAYIRLI ETSİN HER ŞEY ERZURUM İÇİN