Rasyonel insan olmak

Rasyonel bireyler, her daim mantığı ile hareket edip karar alan, uygulayan akıllı hareket eden kişilerdir. Hata yaptıklarında veya hata yaptıklarını düşündüklerinde hatasını tekrar etmeyen öz denetimi olan kişilerdir.

 

Özellikle öfke anında otokontrollerini iyi sağlarlar. Günümüzde kavga, yaralama, cinayet, madde kullanımı, suça bulaşma gibi problemlerin olduğu bireylerde aklı yönetememe ve doğru karar verememe durumu söz konusudur.

 

Genelde mental sağlığı kötü seyreden psikolojik sorunları ile yozlaşmış ahlak sahibi olanların harmanlanmış halidir sorunlu kişiler. Genetik yatkınlık, ruh hastalıkları, sanrılar, kaygı bozukluğu olanlar, depresyon ilaçları kullananlar daha birçok temelde psikolojik sorunu olan kişiler. Dünyanın her yerinde o bölgeye ait bulaş, yaygın hastalıklar vardır. Bunlara karşı solunum yolları enfeksiyonu için dahi hijyene dikkat edelim diyoruz, dışarıdan eve gelince hemen ellerimizi yıkıyoruz, çünkü gün için de birçok yere dokunuyoruz kirlendi veya bir şey bulaşmasın hasta olmayayım diye kıyafetlerimizi değişip ellerimizi yıkıyoruz.

 

Peki sadece hasta eden mikroorganizmalar bakteriler, virüsler mantarlar mıdır?

 

Asla bir diğer hasta eden bulaş olan ve kesinlikle geçen psikolojik rahatsızlıklardır. Ruh hali bozukluğu karşı tarafa geçtiği gibi toplumda yayılmaya devam eder. Çok kullanılır mesela şu kişi ile konuşunca modum, enerjim düştü kötü geliyor.

 

Ruh halleri, ruhsal durum iletkendir çünkü. Bu gibi sorunları olanlar ile bir süre sonra aynı hastalığın belirtileri sağlıklı bireyde gözükmeye başlar. Rasyonel kişilerin temelinde akılcılık ve mantığa dayalı davranmak vardır, bu sebeple enerjinizi düşüren, size kötü gelen her bireyin psikolojik sorunlarını kendinize çektiğinizden burada gripten korunmak için önem aldığınız gibi psikolojik sorunları olan kişilere karşı da aynı önlemleri almanızı öneririm.

 

Kendi sağlığınızı ve sevdiklerinize sorunlu birinden geçecek problemli ruh halini bulaştırmamak için sosyal mesafe iyidir diyorum. Hayatı derin değil bazen yüzeysel yaşamak kendi ruh sağlığınız için en doğrusudur.

 

Büyük ölçüde rasyonel yaşamak kaliteli yaşam için son derece önemlidir. Her insanı anlamak ve size kötü gelen hiçbir şeye tahammül göstermek zorunda değilsiniz. Bazıları sadece manipülasyon yapar bazen arkanızı dönüp gitmeyi ve hayır demeyi bilin.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.