Reklam ve filmlerde kadın istismarına hayır!

Kadın bedeni ticari ürün değildir, ürün satışlarında pazarlanamaz. Kadın vücudunun cinsel bir meta olarak kullanılması uygulanabilecek en büyük istismar, kullanma, hayallerini baltalama, sömürme ve şiddettir.

 

Hanımlara herhangi bir reklamda, filmlerde pazarlaması yapılmaya çalışılan ürünle alakası olmayacak elbiseler giydirilmesine, garip hareketler yaptırılmasına öncelikle kadınların karşı çıkması gerekir. Öyle ki şimdilerde çıkan pavyon hayatını anlatan insanları çirkinliğe özendiren o dizi. Dizi de oynayan hanımefendinin giydiği kıyafetler bile daha ilk bölümden sonra internet satış platformlarında fahiş fiyatlara satışa çıktı. Kadınların nasıl bir cinsel obje olarak kullanıldığının altı çizilmiştir.

 

Televizyonun tüm evlere yerleşmesi ve kanalların artmasıyla birlikte kadın, reklamlarda çekiciliği arttırmak için kullanılmaya başlanmıştır. Kadın çıplaklığı, kadının aklını hiçe sayarak, onurunu zedeleyerek bedeni üzerinden sömürülen bir objeye dönüşmesine neden olmuştur.

 

 Kadını bu şekilde bir nesneye dönüştüren zihniyeti anlatan öven ve özendiren senarist bu durumu kurguya dahil etmiştir. Gerçek hayatta ünlülerin oynadığı bu kokuşmuş hayatlara özendirdiği için gidip pavyonlarda çalışan, kolay yoldan para kazanmayı hedefleyen ve hayallerini kaybeden kişiler artmaya başladı.

 

Filmlerde ve reklamlarda asla kadının değerli korunması gereken varlık olduğunu okuması meslek sahibi olması gerektiğini ve bedenin ürün pazarlama ve satış için meta olarak kullanılmaması gerektiğini, çıplaklığın kötü ölçülü giyinmenin daha değerli olduğunu anlatan özendiren hiçbir dizi, film reklam görmedim. Yeri gelince kadın hakları diye böğüren tipler sokaklarda protesto eden başıboş kişilerin yüksek çıkan sesleri kadınları sosyal platformlarda kullanır iken ses desibelleri azalıyor ve ağızlarından salya akıtarak izliyorlar.

 

Gerçek hayat ile diziler, filmler orada özendirilen yaşamlar çok başkadır. Asla kolay yoldan para kazanma yok her hanımefendinin okuması çalışması gerektiğini ve yaşamını kimsenin vicdanına bırakmaması gerektiğini düşünüyorum. Kadın haklarından dem vuran ve onu meta olarak görmeyen her bireyin bu gibi dizi, film ve reklamların protesto etmesi gerektiğini düşünüyorum. Kadın toplumdaki saygınlığını ve değerini kendi belirler, kendisini para için meta olarak kullandıran hiçbir bireyin saygıya değer biri olduğunu düşünmüyorum.

 

Bu nedenle bizler bu çirkinliklerin yanında veya içinde değil karşısında olalım. Hanımefendileri okumaya, çalışmaya ve üretmeye teşvik edelim bunun için özendirici filmler yapalım. Çocuklar ve kadınlar geleceğimizin mimarıdır, biz hanımları üniversitelerde, tüm güzel meslek gruplarında üreten ve geliştiren rol model olarak görmek isteriz.

 

Hiçbir hanımefendi kendisine başkasının sırtından geçinmeyi karnını doyurmak için birinin ona merhamet emesini ya da beğendiği şeyi almak için dahi başkasına yalvarmak zorunda kalmayacağı bunun için okuması gerektiğini uygunsuz yerlerde çalışıp hayallerini bitirmemesi gerektiğini düşünüyor ve temenni ediyoruz yani en azından ben böyle diliyorum.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Nurgül kaya 10 Mart 2024 12:16

    Herseyiyle mükemmel bir yazı bizleri bilgilendirdiginiz için çok teşekkür ederim başarılarının devamını dilerim