Ruhunuzu satmayın kiralayın

Başlıkta belirttiğim gibi, insanlar ruhlarını ya satmış ya da kiralamış durumda. Popüler kültürün etkisindeler diyorum ama, kültür günümüz bireyleri gibi avam üslupla konuşmak, çıplak giyinmek demek değildir. Ruhlarını öylesine kiralamışlar ki adını modernlik koydukları zincirlere. Modern olmak demek çağın gerekliliği gibi temiz, düzenli, ütülü giymek nezaketli davranmak ve içinde yaşanılan çağa ve günlere uygun yaşamak demektir.

 

Sosyal medyada veya ekranlarda tek sermayesinin, bedeni olduğunu bilenler bunu kullanıp, açık değil çıplaklık derecesinde giyinip hanımları buna özendiriyorlar. İnsanlara ve kendisine verecek eğitimi, kültürü, bilgisi, utanma duygusu olmayanlar, kendi bedenlerini soyarak toplum için de var olmaya çalışırlar. Açıklık ile çıplaklık çok farklı terimler, çağımız ilim ve bilim çağı olmalıdır. Hanımlar icatları ile, bilgileri ile, üretimleri ile kendine ve insanlığa faydalı oluşu ile anılmalıdır.

 

Ekranlardaki hayatlara özenecek durum yok sosyal medya ve filimler deki ahlaksızlığı sevip aynı utanca ortak olmaya sebep yoktur. Elbette kısa kollu, elbise bu gibi şeyler giyinilir bu açıklık. Ama spor da giyilmesi gereken dar, kısa bayağı taylar giymek, iç çamaşırını dışarıda giymek çıplaklıktır. İnanılmaz bir alt kültür gelişti kültür dediğime bakmayın onlar kendilerini öyle zannediyorlar. Görsel olarak, etik olarak şık değil. Kültürlü bireyler, modern olanlar asla içten giyilmesi gerekenleri dış giysi gibi giyip sokaklarda gezmezler. Konserlere, filimlere, reklamlara kesinlikle düzenlenme gelmeli ekranlarda çıplaklığı, ahlaksızlığı normalleştiren çok durum var.

 

Filim izlemek, konsere gitmek şarkı dinlemek hakkımız buralara gitmek istiyoruz diye de kimsenin pis bedenini görmek durumunda değiliz. Çağımızdaki her olumsuzluğun sebebi zenginliğe, kolay para kazanmaya, madde kullanımına, alkole, çıplaklığa her türlü ahlaksızlığa özendiren filimler ve kendini sanatçı zanneden kişilerdir. Utanma duygusu çok özel ve değerli bir duygudur, ahlaksızlığı özgüven zannediyorlar. Ama bakınca özgüven adına ne okumuş insanlık adına ne yapmış ne üretmiş sıfır. Özgüven küfür, ahlaksız yaşam, çıplaklık değildir.

 

Ekranlarda sayısız çirkinlik var filim izlemek, bir şarkı dinlemek, sosyal medya da gezinmek her insanın insani hakkıdır, ama bu şekilde ahlaksızlığa özendirme, madde kullanımı, çıplaklık çarpık ilişkiler empoze edildiğinde, gerçek amacı sadece filim izlemek olanların hakkı elinden alınıyor. Ekranlara, sosyal medyaya özellikle konserlerde giyilen saydam, mayo tarzı çıplaklara kısıtlama getirilmeli. Bunlar Türk halkına yakışmayan şeyler. Daha hiçbir dizide ve konserde insanlara okumanın, hanımların okuması ve namusu ile çalışması gerektiğini, kolay zengin olmanın ağır bedeli olduğunu anlatan hiçbir oyuncu, senaryo, konser görmedim.

 

Bu ciddi durum ile ilgili konser ve ekranlarda çıplaklığa, alkol, madde kullanımı kolay zengin olmaya özendiren normalleştiren her şeye sayın yetkili herkesin gerekeni yapmasını dilerim.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.