Siyaset Haber Girişi : 23 Temmuz 2022 15:54

Sarıgül, Erzurum’da konuştu:Yunanistan sınırlarımıza silah yığıyor

Sarıgül, Erzurum’da konuştu:Yunanistan sınırlarımıza silah yığıyor
TDP lideri Sarıgül, Erzurum'da düzenlediği basın toplantısında Yunanistan'ın Türkiye sınırına silah yığdığını belirterek, “Yunan Başbakanı ABD'de konuşuyor, Kıbrıs'ın tamamını istiyor. Bu kötü komşuluk ve düşmanlık TDP olarak bizi rahatsız etti" dedi.

Erzurum Kongresi’nin 103’üncu yıl dönümü törenlerine katılan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Yunanistan'ın Türkiye sınırına silah yığdığını söyledi. TDP İl Başjkanlığında basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, "Kara sularımızı, hava sahamızı ihlal ediyor. Yunan Başbakanı ABD Kongresinde konuşuyor, Kıbrıs'ın tamamını istiyor. Bu kötü komşuluk ve düşmanlık TDP olarak bizi rahatsız etti" dedi.

 

TDP Genel Başkanı Sarıgül, Erzurum Kongresi'nde manda ve himayenin kesin bir şekilde reddedildiği ifade ederek, "TDP bu anlayışın devamıdır ve Malazgirt'ten Kocatepe'ye 'tam bağımsız Türkiye' diyen bir partidir. TDP, ne Amerika ne Rusya ne Çin, 'her şey Türkiye için' diyen bir partidir" diye konuştu.

 

 

“BİZ HAPŞIRSAK SİZ NEZLE OLURSUNUZ”

 

Sarıgül, Yunanistan'ın sınırlarımıza silah yığmaya devam ederek kara sularımızı, ve hava sahamızı ihlal ettiğinide anlatarak  şunları söyledi:

“Yunan Başbakanı ABD Kongresinde konuşuyor, Kıbrıs'ın tamamını istiyor. Bu kötü komşuluk ve düşmanlık TDP olarak bizi rahatsız etti. Genel Sekreterimiz Sayın Teoman Mutlu'yla Atina'ya gittik ve Yunan Parlamentosu'nun önünde Türk bayrağı açarak Yunanistan Başbakanı'nı uyardık. 'ABD'nin oyununa gelmeyelim. Ege Denizi barış denizi olsun. Bütçelerimizi silaha değil, çocuklarımıza harcayalım' dedik. Ne yazık ki Yunanistan, ABD'nin arkasına saklanıp bize meydan okumaya devam ediyor. Yunanistan, siz bizim dengimiz değilsiniz ki düşmanımız olasınız. Biz hapşırsak siz nezle olursunuz, bizden uzak durun. Gidin kumda oynayın."

 

 

 “AMERİKA’YA GÖZ KIRPMAYAN TEK PARTİ TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİDİR”

 

TDP lideri Sargül, ABD'ye  ise F-16 konusunda tepki gösterdi. Sarıgül, "Ey ABD, egemenlik haklarımızı hiçe sayacaksan, al F-16'nı başına çal. Kocatepe'de, Dumlupınar'da ve Kıbrıs'a çıkarma yaparken F-16'mız mı vardı? Dışarıdan destek aramayan, Amerika’ya göz kırpmayan tek parti Türkiye Değişim Partisidir.

 

Ben ülkemin dört bir köşesini gezen bir siyasetçiyim. Halkımız kavga değil, çözüm istiyor. Yarasına merhem istiyor. Türkiye Değişim Partisi kavga değil, çare partisidir. Türkiye Değişim Partisi çözüm önerileri getiren partidir" diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.