Sekmen ve Profesyonellik

Erzurum’da sporun her dalında bir şeyler yapmaya çalışan emekçi bir grup var. Amatör dalların tamamı koşan, koşturan antrenör ve yöneticilerin sayesinde gençlerimize hizmet vermekte. Başarılı olan sporcularımız bu emekçilerin takdir etmesi dışında çok fazlada itibar görmemekteler.

 

Amatör branşlar dışında Erzurum maalesef üç branş dışında profesyonel liglerde temsil edilememekte. Bu takımlarımız Futbol Süper Liginde Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Buz Hokeyinde Erkekler Süper Liginde Büyükşehir Belediye Gençlik Spor Kulübü, Türkiye Basketbol 2. Liginde Büyükşehir Belediye Gençlik Spor Kulübü olarak Erzurum’u temsil etmekteler.

 

Erzurum’un en büyük reklamını spor aracılığı ile yapan Büyükşehir Belediyesi sporun en güzel reklam aracı olduğundan hareketle  Türkiye’de adından en çok söz edilen şehirlerarasında yer almaktadır. Bu profesyonel takımlar elbette Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in vizyonunu yansıtmakta spora ve sporcuya verdiği desteği göstermekte. Büyükşehir Belediyesinin bu zor şartlarda spora ve sporcuya destek vermesi vitrinde olması beraberinde eleştirileri de getirmekte.

 

Erzurumspor kapandığında kulübün borçları eski yöneticilerine rücu ettiğinde, icralar kulübün eski yöneticilerine gönderildiğinde bile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, devreye girerek bu borçları temizlediğini o dönem sıkıntı yaşayan herkes bilmekte. Basketbolda Erzurum da DSİ spor kulübünün geçmişte bir sezon dayanabildiği profesyonel liglerde Erzurum Büyükşehir Belediyesi son üç yıldır playofflardan dönüyor.

 

Buz Hokeyinde kadınlarda  Narman spor ve Büyükşehir Belediye Gençlik Spor Kulübü dışında temsilcimiz kalmadı. Hal böyle olunca iş yapmazsan eleştiri olmaz felsefesindeki bazı kişiler, gruplar, STK temsilcileri en ufak şeyi eleştirip bel altı vurarak iş yapanlarında hevesini kırmaktalar. Elbette eleştiri olacak yanlışlar söylenecek ancak sosyal medyadan ağıza alınmayacak hakaretlerin yapılmasını da kabul etmiyoruz. Menfaatlerine dokunulduğunda çıkıp felaket tellallığı yapanlar yıllardır Erzurum’da hiçbir iş yapmadan spordan nemalanan kişiler olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğer çok iyiyseniz kendinizi Büyükşehir Belediye dışında bir başka kulüpte kanıtlayın. Eskileri anlatarak değil yeni bir şeyler üreterek memlekete faydalı olun bizde sizleri alkışlayalım. Bir hikâye ile de yazımı bitirmek istiyorum haydi eleştirenler bir resim de siz yapın görelim.

 

Usta bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış. Büyük usta, öğrencisini uğurlamış. Çırağına "Yaptığın son resmi, şehrin en kalabalık meydanına koyar mısın?" demiş.


" Resmin yanına bir de kırmızı kalem bırak. İnsanlara, resmin beğenmedikleri yerlerine bir çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmeyi de unutma" diye ilave etmiş.


Öğrenci, birkaç gün sonra resme bakmaya gitmiş. Resmin çarpılar içinde olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasının yanına dönmüş. Usta ressam, üzülmeden yeniden resme devam etmesini tavsiye etmiş.

 

Öğrenci resmi yeniden yapmış. Usta, yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş. Fakat bu kez yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça koymasını söylemiş.
 

Yanına da, insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı bırakmasını önermiş. Öğrenci denileni yapmış. Birkaç gün sonra bakmış ki, resmine hiç dokunulmamış. Sevinçle ustasına koşmuş.


Usta ressam şöyle demiş:
"İlkinde, insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı.

 

İkincisinde, onlardan müspet, yapıcı, olumlu olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi."
 

- Emeğinin karşılığını, ne yaptığını bilmeyen insanlardan alamazsın.
 

- Değer bilmeyenlere sakın emeğini sunma.
 

- Asla bilmeyenle tartışma.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.