Stres yapma, strese sokma!

Erzurumspor’da birbiri ardına gelen ara transfer haberleri, öncelikle  Teknik Direktör Mesut Bakkal’ı, Yönetimi , üzerlerindeki yükü paylaşmak isteyen futbolcuları ve  haftalardır beyin sarsıntısı geçiren Erzurumspor taraftarlarını  ziyadesiyle mutlu etti...

 

 

Takımdaki Yeniçeri isyanı sonrası  ne yapacağına  karar veren Erzurumspor Yönetimi , çareyi  ara transfer sezonunu  nokta atışla tamamlamak ta buldu . Teknik direktör Mesut Bakkal’ın  işareti  ve onayı ile yapılan transferlerin bir kısmı  Kaşımpaşa deplasmanında oynarken, takımdaki  ‘aidiyet duygusu ‘nun  geri geldiği gözlendi . Takım olma anlayışıyla hareket etmeyi ilk planda tutan Teknik Direktör Mesut Bakkal, ‘ arkadaşlık , yardımlaşma , takım anlayışı olmazsa futbol’dan tat alamazsınız ‘ şeklindeki anlayışını , Erzurumspor’a aşılamış durumda .. Oynayan oyuncuyu baştacı, oynamayanı da  kadro dışı bırakan Mesut  Bakkal , bir yandan transferlerin durumları, diğer yandan 3 günde bir oynanan maçlar , antrenmanlar arasında  kafasını kaşıyacak zaman bulamıyor...

 

 

Yönetim ise İstanbul çıkarması ile 3 büyük kulübün kapısını çalıp, alabilecekleri oyuncularla ilgili görüşmeler yaptı. Ne çare her futbolcuyu bonservisi ile almak, çok büyük  bir ‘kasa ‘ gerektiriyor. O kasayı Anadolu kulüplerinde de barındıran yok gibi.. Çünkü her takım Pandemi nedeniyle seyirci hasılatından mahrum olduğu gibi, Beintspor’un cebindeki akrep nedeniyle  gerekli ödemeleri   kısıntılı olarak alıyorlar. Hüseyin Üneş istifa etmeden kısa bir süre önce Erzurumspor’un alıp almadığı pay ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

 

 

Yapılması gereken, seyircisiz oynanan maçlar nedeniyle her takım evi ya da deplasmanda da olsa  seyirci baskısı hissetmiyor. Ancak Sosyal medyada yapılan  ‘her türlü gereksiz, yersiz,  bilgisiz yorumlar ‘ futbolcuların ve takım yönetiminin ister istemez canını sıkıyor.

 

 

Ara transferler yapılmış olabilir, Erzurumspor Kasımpaşa’dan 3 puanla dönmüş olabilir. Bunu  abartmadan, atıp-tutmadan  sakin sakin karşılamak ve bundan sonra her maç için Teknik Direktör Mesut Bakkal ve takıma kesinlikle ‘ saygı duyma ‘ zorunluluğu vardır. Hele hele binbir güçlükle getirilen futbolculara karşı kelimelerimizi seçerek kullanmalıyız.  Yöneticilere sallanan yorumların da bir sonu olması lazım. Bu yöneticiler O şehrin insanları, hem gelin diyoruz, hem  elimizde sopa vuruyoruz! Bu olmaz ve kabul edilemez... Bunu gören hiç kimse  Yönetici olmak istemez yarın .. Ortaya çıkan yönetici adayı isimlerine aldanmayın..  Hepsinin bir hesabı  var, o hesap Erzurumspor’un başarısı değil!

 

 

Sizlere düşen görev bu dönemde takımı fazla eleştirmeden,  'şu maç ne olacak, bu maç ne olacak, şu nasıl oynuyor, bu nasıl oynuyor’ u bırakıp sadece ve sadece gelecek / getirilecek puanlara bakmak olmalı. Çünkü;  eleştirmek şu an lüks... Ne lüks yapacak, ne sokağa atılacak para var, ne de yeniden futbolcu alınacak imkan!

 

Ara transferi  sağlam yapabilen takımlar rahat edecek, Süperlig’de de kalabilecekler... Önümüze ve maçlarımıza bakalım... Lütfen takımı, hocayı ve yönetimi çıkış trendinin yaşandığı bu günler stress’e sokmayalım... Takımın başında Hocası var , iplerde onun elinde, hoca ne yapabileceği bilecek kapasitede birisi... Sabredin, şükredin, rahat edin!

          

 

Yönetime de bir ricam olacak, her hafta fazla seyirci nedeniyle TTF ye ceza ödüyorsunuz! Yazık bu paralara, hatta 3-5 kişi de stadyuma noksan alınsın...

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.