Sualtı Diş Hekimliği Nedir?

Evrende sayısız bitki, canlı ve yapılar keşfedilmeyi bekliyor, bunun yanı sıra su altıda onları birilerinin keşfedip güzelliklerini sunmayı bekliyor.

 

Spor amaçlı, fotoğraf için veya su altında olan güzellikleri görmek için dalış yapan çok fazla birey var su altında olan sayısız güzelliğe şahit olabilmenin en iyi yolu dalış sporudur. Çok güzel spor olduğu gibi bir o kadar tehlikelidir. Çünkü su altına derinlere indikçe basınç artar. Bu basınç değişiminin başta kalp, kulak olmak üzere birçok organa ciddi etkileri vardır.

 

Dalış yapacak kişileri dalış öncesi muayene eden ve tıbbın bu uzmanlık alanına su altı hekimliği ve hiperbarik tıp olarak adlandırılır bu alanda çalışan hekimler su altı hekimleridir. Su altı hekimleri dalış yapacak kişileri muayene edip dalış için uygun olup olmadıklarına karar verirler.Gerekli tedbirlere uyulduğunda güvenli spor dalıdır.

 

Profesyonel dalgıçlar periodik olarak diş hekimi kontrolünden geçerler. Basınç değişimi sebebiyle diş eti rahatsızlıkları ve diş rahatsızlıklarına bağlı ağrılar oluşabilir veya dalış yapanların hava regülatörlerini şiddetli biçimde ısırmalarından dolayı oluşan diş ve diş eti ağrılarıdır.

 

Bu durum da ağız apareyinin çoğu bireye küçük olmasından dolayı kaynaklanıyor. Basınçtan dolayı diş ağrıları ise dişlerdeki çürük, dolgu, kanal, kırık diş ve apselerdir. Bu sebeple dişlerinde yeni yapılmış dolgu, tamamlanmamış kanal, çürük, kırık veya dalıştan kısa süre önce cerrahi işlem geçirmiş hastalar oldukça dikkat etmeli zira iyileşme gecikir ciddi sorunlara davetiye çıkarırlar.

 

Protezi olan dalgıçlar ise protez uyumunu mutlaka diş hekimine danışmalı uygun değilse yeniden uyumlu protez yapılmalıdır. Dalgıçlar dalış öncesi muayenesini mutlaka olmalıdır. Gerekli muayene ve önlemler neticesinde sonrasında tatsız sürprizler ile karşılaşmak mümkün değildir.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.