Eğitim Haber Girişi : 21 Mart 2024 18:13

Şubat ayı 'Bilimsel Teşvik Ödülleri' sahiplerini buldu

Şubat ayı 'Bilimsel Teşvik Ödülleri' sahiplerini buldu
Başarılarına hız kesmeden devam eden Atatürk Üniversitesi, bilimsel çalışmalarla ulusal ve uluslararası bilime katkı veren akademisyenleri ödüllendirmeye devam ediyor.

Erzurumpost- Mustafa AYDIN'ın haberi-15 Temmuz Milli İrade Salonunda düzenlenen ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un da katıldığı törende akademisyenlerle bir araya gelen Rektör Çomaklı, araştırma faaliyetleri kapsamında Şubat ayı için başvuruda bulunan öğretim üyelerine ödülleri verildi. Rektör Çomaklı,  yayın, patent, proje ve firmaları ile ön plana çıkan araştırma temelli yaptıkları çalışmalarından ve başarılarından dolayı akademisyenleri tebrik etti.

 


Atatürk Üniversitesi'nde görevli olan ve yazdığı makale dolayısıyla Rektör Çomaklı tarafından ödüllendirilen Rektör Karabulut, yaptığı konuşmada aldığı ödülü öğrencilere destek sağlamak amacıyla iftar yemeğine katkıda bulunacağını belirtti.

 


Bu bağışı için Rektör Karabulut’a minnetlerini sunan Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinde Ramazan boyunca her gün binlerce öğrenciye iftar yemeği verildiğini ve bu durumun Ramazan ayı boyunca devam edeceğini söyledi.

 

 

“Kadromuz, Atatürk Üniversitesinin gücüne güç katıyor”.


Rektör Çomaklı, konuşmasına "Ramazan-ı şerifin şehrimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ederek" başladıktan sonra şu ifadelere yer verdi: "nice ramazanlarda buluşmak, Kadir Gecesine ve Ramazan Bayramı’na kavuşmak ümidinin sevinci içerisinde olduğunu" söyledi.

 

 

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin yeni yılda da devam ettiğini belirten Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesi mensubu tüm bilim insanlarının gayret ve kapsamlı çalışmalarını ve elde ettiği başarılarını ödüllendirmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.

 

 

Akademisyenlerin ulusal ve uluslararası platformlarda aldıkları ödüllerin, Atatürk Üniversitesinin gücüne güç kattığını aktaran Rektör Çomaklı şunları söyledi: “Saygın yayın kuruluşlarında yayımlanan makaleler, yayınlar, patentler, projeler ve firmaları neticesinde alınan ödüllerin ise aslında bir akademik birikimin sonucudur. Mensuplarımızın kurumumuzu ileri taşımak için ortak amaç ve hedefler doğrultusunda fedakârlıkla hizmet etme arzusunda olduklarına inancım tamdır. Üniversitemiz için önemli bir dönüşüm sağlayan bu önemli çalışmaları yürüten tüm mensuplarımıza en içten şükranlarımı sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Abdullah Aydın 21 Mart 2024 19:46

    Haberin çok güzel olmuş başarılarının devamını dilerim

  • Metehan Aydın 21 Mart 2024 19:39

    Güzel haber,Tebrikler.