Takıma uyum ve takviye ..

BB Erzurumspor’u belki de spor tarihinde ilk defa hiç hazırlık maçı oynamadan bir lig maçında izledik.

 

Öncelikle ben peşin hükümlü olarak, “ bu takım iş yapmaz !” “ bu takım 1. Lig ekibi“ gibi ‘hasmane niyetlerle ‘ yazılan çizilen yorumlara katılmadığımı belirteyim. Çünkü bunların hepsi yorum yapmış olmak için yazılmış, kıymeti harbiyesi olmayan ‘ kahvehane sohbetleri’dir.. Zaten takım es kazara mağlup dönse idi ‘defe koyup çalacaklardı ‘. İşe baksanıza, oturup takımın durumunu da göz önünde bulundurmak yerine, Erzurumspor’u eleştirmeyi kendine görev edinmiş kişilere zaman ayırıyoruz. Artık zamanımızı Erzurumspor’a ayıralım.

 

Deplasmanda 1-0 mağlubiyetten 2-1 galibiyetle 95 dakikayı tamamlayan takımın tüm futbolcularını, hocayı, yönetimi ve Erzurumspor çalışanlarının tümünü kutlamak istiyorum, güzel bir başlangıç yaptılar. Kim ne derse desin deplasmanda hiç hazırlık maçı yapmadan yarısı yeni/ yarısı eski takımdan kalma bir futbol takımının deplasmanda mağlubiyetten, galibiyete ulaşması küçümsenemez.

 

TAKIM HAZIR MI ?

 

Şampiyonluk sonrası yapılan transferleri herkes merakla bekledi. Şahsen beklendim süper bir transferler değil idi. Çünkü bu transferler için büyük bir bütçe lazım. Mevcut haliyle, Kulübün bütçesi doğrultusunda yapılan transferleri’ sahada görme şansı bulduk. Ancak yeni transferlerin takıma adaptasyonu ile ilgili büyük bir’ uyum sıkıntısı ‘ gözle görülüyor, bu takım çalışmasıyla ortadan kalkar.

 

Yeni transferlerden kaleci Fornelle, ilk maçta süper performans gösterdi. Yediği golde de zaten defans hatası vardı top, üç kişiyi geçti! üçü de olmasaydı o topu da almıştı.

 

Kaan takıma yararlı olabilecek kapasitede.

 

Mayega biraz daha gayret göstermeli çünkü, çok iyi bir futbolcu, biraz dağınık oynuyor.

 

Litvanyalı Arvydas Novikovas diri, koşan takıma yararlı olacak bir oyuncu. 90 daki çatallardan gol görürüz ...

 

İskelette kalanlara bakarsak Cenk Ahmet iştahlı, alan değiştirebiliyor, kıvraklığı ile yararlı oluyor ancak o çevikliğine göre daha hızlı pas yapması gerekiyor.

 

Osman defansta biraz ağır kalıyor, nedendir bilmem fakat Osman çok kilit bir noktada, daha hızlı karar vermesi lazım, futbolcularla da didişmemesi gerekiyor. Süper ligde ne yazık ki kartları dikkate almalı...

 

İbrahim Akdağ bu maçta kaptanlık sorumluluğundan yıldızlaşamadı, güzel bir şut bekliyordum maçta kendisinden, bir pozisyonda Rashad Muhammed in indirdiği topa anlaşamadan vurunca, o gollük pozisyonunu da göremedik. İbrahim Biraz daha istekli olmalı, kaptan gemiyi sen götüreceksin ..!

 

Sissokko , Erzurumspor’un elindeki ‘altın madeni’ Sissokkodur . Oyun stili, çabalaması , rakip futbolcuları geçmesi, herkes bir rakip geçemezken 2 rakibi de topu iğne deliğinden geçirir gibi alıp değerlendirmesi asistliği ile bugün 10 numara top oynadı .. 2 golde de büyük emeği var Sissokkonun taç çizgisi kenarından söktüğü toplar ile goller atıldı. Bu futbolcuyu Erzurumspor’a kim getirdi ise yürekten teşekkür etmek lazım. Bir yıldız getirdiler Erzurum’a, uzatın mukavelesini ! İlerde Erzurumspor için çok kıymetli bir futbolcu. Hele bir de Sayın Hüseyin Üneş, Galatasaray’daki Jesse Sekidika’yı da kiralar ise Sissiko- Sekidika ikilisi bu ligde nal toplatırlar, çünkü bu ikili Eskişehirspor’da da mükemmel uyumda ikiz gibilerdi. Bizim takımın Sissokko gibi transferlere ihtiyacı var..

 

Rashad Muhammed, nedense bu oyuncuyu anlamakta zorluk çekiyorum. Her şeyden önce Süper ligde bir takımda oynadığının farkında değil. Bundan sonrada farkında olacağını hiç sanmıyorum. Un var, şeker var, yağ var, ateşte bir türlü helva yapamıyor, ‘istikrar yok ‘ . Rashad’a ilk onbirde altın fırsat verildi, farkında değil. 1 kişi eksik oynuyoruz Rashad ile Rashad ya gerçek performansını ortaya koymuyor, ya oynamak istemiyor, ya da başka bir sıkıntısı mı / takıntısı mı ne var. Bu net görülüyor. Sakatlandı da, Oltan Karakullukçu onun yerine girdi ve 2 gol yüzü gördük.

 

Emrah performansını sürdürmeli.. Güzel bir gol attı ama gol öncesi faul vardı, o da var ile iptal edildi.

 

Bu arada oynamayan oyuncularımız da vardı maçta ..Onlarında takıma uyumunu görmek lazım.

 

Sonuç olarak MKE Ankaragücü’nü sahasında yendik fakat, bu takımın ligin en zayıf takımı olduğunu unutmayın. Bu galibiyetle rehavete kapılmayalım. Bu galibiyete, ‘ligin ilk maçında 3 puanla tanışmak çok güzel ‘ diyebiliriz. Takımın defansında problem var, yenilen gol de bu bariz bir şekilde görünüyor. Forvet e de takviye şart.

 

Bu maça hazırlık maçı yapmadan hazırlandık, futbolcu transferleri de aynı sürede yapılamadı, takım tam olarak bir hazırlık dönemi de geçiremedi, bu açığın kapatılması gerekiyor. Çünkü Süper lig çok ciddi rakipler var.

 

Her şeye rağmen ilk maç , 2 gollü deplasmanda galibiyet ve 3 puan. Çok iyi, herkesin yüzünü güldürdüler, bu da madalyonun ön yüzü.

 

Yönetimin bu galibiyet sonrası bir an önce bir kampanya yapması gerekiyor, ortam çok iyi değerlendirin..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.