Takozu kim koyacak?

Büyük ümitlerle, hiç değilse 1 puan Hatay’a giden Erzurumspor’da çırpınış sürerken, hiç puan alamamanın suçlusu da aranıyor. En büyük merak takım diye sahaya sürülen grubun içinde ‘ ayıklanacak birkaç futbolcu hariç ‘ diğerlerinin süper lig takımına nasıl transfer edildikleri. Bu sorunun cevabı, Erzurumspor’un başarısı ile doğru orantılıdır.

 

Sezonun ilk maçlarında alınan 2 galibiyet ile belki o gün için ‘ çok iyi transferler ‘ diyenler de vardı ama, kazın ayağı öyle değilmiş. Zaten mağlup edilen Ankaragücü ve Kayserispor, şu anda Erzurumspor’dan daha iyi futbol oynuyor.

 

Bazı gerçekleri kabul ederek ara transfer için kolları sıvamanın projelerini bitirmiştir sayın yönetim umarım. Çünkü ne yazık ki maçlar oynandıkça saklanamaz bir gerçek te grubun en zayıf takımı olduğumuz yönünde. Kolay gol yiyoruz , defans yok , orta saha yok forvet yok.. Bir tek ‘ Novikovas ‘ ile nereye kadar? Zaten onu da izliyorlar. Erzurumspor’un başarı grafiği her geçen gün düşüyor, herkes ileri, Erzurumspor geriye doğru gidiyor . Geriye giden bu takıma kim takoz koyacak ? Takozu zamanında koymaz iseniz geri giden bu otobüs kontrolden çıkar, yönetemeyenleri de beraberinde uçuruma götürür.

 

Biraz da Hatayspor maçına bakalım, Maçın başında Novikovas’ın ortasını Raşat değerlendiremedi, önemli pozisyon idi. ilk yarıda top kayıpları, fiziki üstünsüzlük ve gol yollarında başarısızlık gole kadar idare edildi.

 

İlk golde Osman Cezasahası dışından vurulan şut a ayak koyamadı , kalebe isabet eden şutu kaleci fernolle yakalayamayınca uzaklaştırmaya çalıştı ama defansta 3 futbolcu topu takip etmeyince, Mame yetişip filelere gönderdi.

 

İkinci yarı biraz daha hevesle başlamıştı ki Erzurumspor, gol ararken kontratakta golü kendi kalesine attı. İkinci golde Osman, topu kornere çeleyim derken nereye vurduğunu bile görmedi top Erzurumspor filelerine gitti...

 

Daha sonra Babajide Davit dripling yaparak rakibi Osman’ı da geçti güzel bir vuruşla 3. Golü Fernollenin bacakların arasından filelere gönderdi. Bu gol Erzurumspor’u abandone etti.

 

Erzurumspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, maça hamle yapmak istedi Raşat’ın yerine Ömer’i , Hasan’ın yerine Emrah’ı aldı . Emrah sağ kanada hareket getirdi , maça heyecan getirdi ki Erzurumspor gol pozisyonlarına girdi , Emrah’ın şutunu kaleci 90 dan çıkardı.

 

Hele 68. Dakikadaki pozisyonda Gomez müsait pozisyonda kaleciyi terse yatırmak isterken ikilemde kaldı, kalecinin uzanacağı köşeye topu vurdu ama az farkla auta çıktı top. Net bir pozisyondu. 74 te Emrah’ın topun dibine aşırtma vuruşunu kaleci üst direkte tokatlayarak kornere çeldi. Bu dakikalarda Hatayspor kalesi bunaldı. Ama 3-0 lık skorun altından kalkmak için Erzurumspor’a 28 dakika yetmedi, sahadan boynu bükük ayrıldı.

 

Hatayspor Süper lige ilk kez çıkmış olmasına rağmen çok iyi transferler yapmış, takımdaki bir aç futbolcunun sakat olmasına rağmen oyunun kontrolünü 25 dakikalık bölüm hariç bırakmadılar, sürekli koşan, gol arayan bir takım idi. İyi takım kurmuşlar , kutlamak gerekir. Hakem ise maçın kaderini değiştirecek hiçbir anormal karar vermedi . Her golden sonra da VAR ı bekleyerek oyunu başlattı.

 

Erzurumspor’un işi gerçekten çok zor. Yine yazayım, bu takımın esas problemi ‘ hatalı transferlerdir ‘ Bunun hesabını, transferi yapanlar vermelidirlerYa da ara transfer için şimdiden kolları sıvayıp, 7-8 belki 10 futbolcu alarak bu takımı füze gibi yukarı çıkartmaları gerekir. Bir gerçek var ki ne yaparsanız yapın, bazı futbolcular için birer bavul almanız gerekiyor. Yoksa şehirde yürümeniz bile zorlaşır.

 

Hüseyin Çimşir’i suçlamak yanlış, geldi Konya maçı, 3 gün sonra Hatay maçı, 3 gün sonra Gençlerbirliği, 3 gün sonra T Ziraat kupası maçı .. 3 gün sonra lig maçı.. Bu değişiklik keşke Milli maç arasında yapılsa idi , hoca değişiminin etkileri görülürdü . Zamana sıkışmış maçları olan bir takımda ben sihirli değnek beklemiyorum...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.