Spor Haber Girişi : 27 Kasım 2021 14:48

Tarihi lisede tarihi buluşma

Tarihi lisede tarihi buluşma
Erzurum Lisesi Müdürü Taner Aykut, Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, Sportif Direktör Muzaffer Bilazer ile futbolculardan Eren Tozlu ve Gökhan Kardeş’i öğrencilerle buluşturdu.

Erzurum Post-Daha önce İMKB Lisesi Müdürü iken Teknik Direktör Şifo Mehmet ve Zafer Demir’i öğrencilerle buluşturan Taner Aykut, bu kez Erzurum Lisesi Müdürü olarak Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, Sportif Direktör Muzaffer Bilazer ile futbolculardan Eren Tozlu ve Gökhan Kardeş’i öğrencilerle buluşturdu.

 

Tarihi Erzurum Lisesi’nde dün tarihi bir gün yaşandı. 132 yıllık bir maziye sahip olan ve bugüne kadar kente  yön veren siyasetçi ve bürokrat yetiştiren lise, dün de Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, Sportif Direktör Muzaffer Bilazer ve  futbolculardan Eren Tozlu ile Gökhan Kardeş’i ağırladı.

 

Erzurumspor formasıyla Süper Lig sevinci yaşayan eski futbolculardan Taner Aykut  daha önce İMKB Lisesi Müdürü olarak dönemin teknik direktörü Şifo Mehmet ile Sportif Direktörü Zafer Demir’i ‘kariyer Günleri’de öğrencilerle buluşturmuştu.

 

Taner Aykut, şimdide Erzurum Lisesi Müdürü olarak ‘Kariyer Günleri’nde Mavi-beyazlıları öğrencilerle buluşturma gururunu yaşadı.

 

Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, Sportif Direktör Muzaffer Bilazer  ve futbolculardan Eren Tozlu ile Gökhan Kardeş, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

Tarihi buluşmanın açılış konuşmasını yapan Erzurum Lisesi Müdürü Taner Aykut, 1989 yılında kurulan ve bugüne kadar bir çok siyasetçi, bürokrat, akademisyen ve iş adamının çıkmasında önemli rol oynayan lise hakkında bilgi vererek, Erzurumsporluları ‘Kariyer Günleri’nde ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.

 

Erzurumspor, Erzurum için çok şey ifade ediyor!

 

Programda konuşan Teknik Patron Erkan Sözeri, “Erzurumspor, Erzurum için çok şey ifade ediyor. Burada futbol büyük tutku. Ekmekle aş gibi bir şey. Erzurum’u çok seviyorum ve ikinci kez teknik direktör olarak buradayım. Dadaşlar diyarını, taraftarlarımızı çok sevdiğim için ikinci kez bana yapılan teknik direktörlük teklifine tereddütsüz evet dedim” dedi.

 

 

Erzurumspor Erzurum Halkı ile güzel!

 

Dadaşların Teknik Patronu Erkan Sözeri, “Erzurumspor, Erzurum halkı ile güzel. Erzurum Süper Lige, Süper lig de Erzurum’a çok yakışıyor. Daha önce yarım bıraktığım işi şimdi taçlandırmak için buradayım. Başkanımız, Yönetimimiz, Sportif Direktörümüz, Taraftarlarımız ve futbolcu kardeşlerimle birlikte sezon sonunda şampiyon olacağız. Erzurumspor Süper Lige dönecek” diye konuştu.

 

Çok güzel bir aile olduk!

 

Mavi-beyazlı ekisin tecrübeli çalıştırıcısı Erkan Sözeri,  “Daha önce Erzurumspor’da Muzaffer Bilazer’in yaptığı takımda 26 hafta görev yaptım. Hep ilk ikinin içindeydik, Beşiktaş’ın efsane 10 numaralarından biri olan Şifo Mehmet Hocamız’da sezonu şampiyonlukla taçlandırdı ve Erzurumspor Süper Lige çıktı. Bu sezon da Muzaffer Bilazer hocamla kafa kafaya vererek güzel bir takım kurduk. Arkadaşlık seviyesinin en üst düzeyde olduğu bir ekip olduk. Gollerden sonraki sevinçlerimiz çok güzel bir aile olduğumuzun göstergesidir. Bu takımın şampiyon olacağından şüphem yok. Dalgalanmalar olacaktır bu uzun maratonda ama taraftarımızın da desteği ile mutlu sona ulaşacağız. Bu takımı Muzaffer hocamla birlikte oluşturduk. Tabi ki, performansından memnun olmadığımız arkadaşımız oluyorsa onu da dinlendiriyoruz” diye konuştu.

 

Erzurumspor’u anneniz babanız gibi görün!

 

BB Erzurumspor Sportif Direktörü Muzaffer Bilazer, “Ben Trabzonluyum, Trabzonspor’da da oynadım. Ama Türkiye beni Erzurumsporlu Muzaffer olarak tanıyor. Bu şehrin kimliği bana yakıştı.  25 yıl önce 1997-98 sezonunda Erzurumspor Süper Lige çıkarken, Taner Aykut da takım arkadaşımdı. O günden beri Taner’le dostluğumuz kardeşliğimiz devam ediyor. Bugün de onun davetine icabet ettik.  Erzurum Lisesi düşüncelere, Erzurumspor duygulara yön veren iki ayrı yer. Ama ikisinin de misyonu ve vizyonu çok önemli.  Bakın benim birinci takımım Erzurumspor, sizin de öyle olmalı. Başka takımlara sempatiniz olsun. Onlar sevgiliniz olsun, ama Erzurumspor’u  anneniz babanız gibi görün. Benim çocuklarım da Erzurumsporlu” diye konuştu.

 

Dört şampiyonluğun üçünde  ben varım

 

Erzurumspor’da futbolcu olarak şampiyonluk sevinci yaşadığını, teknik direktör olarak kurduğu takımın Süper Lige çıktığını ifade eden Bilazer, “İnşallah Sportif Direktör olarak da Şampiyonluk göreceğim Mavi-beyazlı forma ile. Bu takım Süper Lige çıkacak ve kalıcı olacak. Çünkü geçmişteki hatalardan önemli dersler çıkardık” dedi.

 

 

Dadaşlar beni sıcak karşıladı

 

Transfer dönemlerinde Erzurumspor’dan teklifler aldığını ancak transferin bu sezona nasip olduğunu belirten Eren Tozlu, “Erzurum halkı beni sıcak karşıladı. Bana hiç yabancılık çektirmediler. Hepsine teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz sezon memleketimin takımı Giresunspor’da şampiyonluk sevinci yaşadım. Aynı coşkuyu Dadaşların forması ile de yaşamak istiyorum” dedi.

 

Hedefim atabildiğim kadar gol atmak

 

“Erzurumspor forması ile şu kadar gol atarım” diye bir hedef belirlemediğini atabildiği kadar gol atmak istediğini ifade eden Eren Tozlu, “Sezon sonuna kadar şu kadar gol atarım demiyorum. Atabildiğim kadar gol atmak istiyorum. Benim gol atmam önemli değil, takım galip gelsin de kim atar atsın” dedi.

 

Golcü oyuncu oynadığı mevkiden memnun olduğunu da belirterek, “Beş yaşından beri hücum oyuncusuyum ve bundan da gayet memnunum” şeklinde konuştu.

 

Erzurumsporlu olmaktan gururluyum

 

Üç yıl önce Avrupa’dan Erzurumspor’a geldiğini belirten Gökhan Kardeş ise “Şehre hemen adapte oldum. Dadaşların sıcakkanlılığı nedeniyle de buraya çabuk uyum sağladım. Hedefim yeniden Erzurumspor’la Süper Lig sevinci yaşamak ve takımımıza hizmet etmek” dedi.

 

Gökhan, stoper mevkiinde oynamaktan mutlu olduğunu da sözlerine ekleyerek, çocukluğundan beri defans oyuncusu olarak görev yaptığını ifade etti.

 

Konuşmaların ardından Erzurum Lisesi Müdürü Taner Aykut, davetlilere plaket ve çiçek takdim etti. Teknik Direktör Erkan Sözeri ile Sportif Direktör Muzaffer Bilazer de , Aykut’a Erzurumspor forması hediye etti.

 

Erzurum Lisesi öğrencileri Eren Tozlu’ya üçlü çektirerek salonu adeta stadyuma çevirdiler.

 

Nurullah PALA/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.