Siyaset Haber Girişi : 13 Aralık 2021 13:56

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Erzurum’da

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Erzurum’da
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AKP Erzurum İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Erzurum Post-Orhan BOZKURT'un haberi-Bakan Pakdemirli, "Şubat ayından itibaren emtia fiyatlarından dünyadaki büyük fonların yavaş yavaş çekileceğini düşünüyoruz" dedi. Pakedemirli, İl Başkanı Öz için gece yazdığı şu şiiri okudu: "Erzurum’un derdini kendine dert edinen, uyku girmez gözüne işler bitmeden, Mehmet Emin Öz hep gönülden hep özden, geliyoruz işte 2023’te hep birlikte yeniden..."

 

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi’nin kapanış toplantısına katılmak için Erzurum’a geldi. Bakan Pakdemirli, AKP Erzurum İl Başkanlığı binasında partililerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

 

Bakan Pakdemirli, "Tarım için, hayvancılık için su önemli. Bundan sonra da artık suyun daha az olacağı bir döneme doğru giriyoruz, bunu hep beraber müşahede ediyoruz. Son 2 senedir yağışlarının aşağı yukarı yüzde 25 - yüzde 25 azalmak kaydıyla yani ortalama bir seviyenin geçen yıl yani 2021 yılında ortalama yağışlarımız normal bir yağışın yüzde 50’sinin altında gerçekleşti. Bununla mücadelenin tek yolu sulama ve depolama sistemlerini bitirmek, bunlarla alakalı yatırımları tamamlamak gerek. Önümüzde çok büyük yatırımlar olmakla beraber, bugüne kadar da çok büyük işler de yaptık. Türkiye’de sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle, dile kolay 613 tane baraj bitirdik" dedi.

 

 

İL BAŞKANI İÇİN YAZDIĞI ŞİİRİ OKUDU

 

Bakan Pakdemirli, AKP eRZURUM İl Başkanı Mehmet Emin Öz’e şiir yazdığını anlatarak, "Erzurum’da geceyi geçirirken sayın başkanıma bir şey yazdım, 'Erzurum’un derdini kendine dert edinen, uyku girmez gözüne işler bitmeden, Mehmet Emin Öz hep gönülden hep özden, geliyoruz işte 2023’te hep birlikte yeniden' şiirini yazdım. Öte yandan Bakanlığın yatırımlarına bakıldığı zaman 19 yılda 9 milyar civarında Erzurum’a bir yatırım yapıldı. Erzurum bunun karşılığını vermiş durumda 13 misli tarımsal hasılası artmış. Son 19 yılda 363 tesis bugünkü paralarla 3,2 milyar lira da yatırım yapmışız" diye konuştu.

 

"DÜNYADA BİR GIDA TERÖRÜ ESİYOR"

 

Şubat ayından itibaren emtia fiyatlarından dünyadaki büyük fonların yavaş yavaş çekileceğini anlatan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Tüm dünyada bir gıda terörü esiyor. Gıda fiyatları, girdi fiyatlarında, tüm fiyatlarda çok ciddi bir artış var. Maalesef istediğimizin ötesinde bir artış var. Türkiye’de olduğu gibi tüm dünyada kuraklık, belirli yerlerde üretim azlığı var. Bugünkü fiyatların artışının sebebini ortaya koyacak da bir şey yok." dedi.

 

 

"BU DÖNEMİ ÖNEMLİ BİR SORUN OLMADAN ATLATTIK"

 

Buğday fiyatlarının dünya piyasalarında 1 buçuk, 2 misline geldiğini ifade eden Bakan Pakdemirli şu açuklamalarda bulundu:

 

"Ayçiçeğinin fiyatı 2 misline gelmiş durumda. Bakanlık olarak şöyle bir öngörü yapabiliyoruz. Pandemi ile ilgili riskler ortadan kaldıktan sonra dünyadaki bu fiyat karmaşasının doğru ve düzgün bir yere geleceğini düşünüyoruz. Bu fiyatlarında artmasındaki ana sebeplerden bir tanesi dünyadaki büyük fonlar daha önceden hiç girmedikleri kadar gıda ve emtiaların üzerine girmeye başladılar. Şubat ayından itibaren emtia fiyatlarından dünyadaki büyük fonların yavaş yavaş çekileceğini düşünüyoruz. Böyle bir dönem Türkiye’nin idare etmesi zor olan bir dönemdi ama AK Parti'nin güçlü iktidar kadrolarıyla bu dönemi önemli bir problem olmadan atlattık."

 

 

"SADECE BİRAZ DAHA SABIR..."

 

Türkiye’nin gündeminin zor bir gündem olduğunu ifade eden Bakan Pakdemirli, muhalefetide eleştirdiği açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Türkiye zor bir coğrafyada olmasına rağmen 21'inci yüzyılda dünyanın ve bölgenin zenginliğinden daha fazla pay alabilecek bir ülkedir. Sadece biraz daha sabır. Türkiye ekonomide hak ettiği konumda değildir. Türkiye'de ekonomik değerlerinin hepsinde döviz dışında ana meselesi yok gibi gözüküyor. Cuma günü bütçeye gittiğimde, bütün partiler hizmet için var ama AK Parti’ye Türkiye’nin bir kez daha ihtiyacı olduğunu anladım. Muhalefetin bizi konuşturmamak dışında hiçbir vizyonları yok. Eleştirebilecekleri konum yok. Bizlere bağırmak, çağırmak dışında, hata yapmamızı beklemek, o hatanın üzerinden siyasi yapmak, kurumlarımızı yıpratmak dışında hiçbir amaçları yok. Maalesef hiçbir devlete dair görüşleri, vizyonları olmayan ana muhalefet ve onun uydularıyla karşı karşıyayız. 2023’e doğru giderken Erzurum’da tekrar bayrağı ele alarak, kapı kapı gezelim."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.