Tazelenme -3

Yaklaşık 14 haftadır yazmıyordum. Frederic Gross’un dediği gibi yaşamak için ayağa kalkmıştım. Yazma eylemi genelde oturarak icra edildiğinden oturmadığım için yazamıyordum. Yazmak için harcadığım zamanı yaşamak için harcadığım süre esir almıştı. Bu tatlı esaret süreci içerisinde tazelenen ben oldum. Tazelenme Üniversitesi 4. Sınıf SINIF ARKADAŞLARIM’a tarım hakkında bilgi verebilmem için hızlı gelişen bilgileri takip etmem, geçmiş bilgilerimle kıyaslamam ve değişimleri aktarabilmem gerekiyordu ki bu her 45 dk için 3-4 saat çalışmaya tekabül ediyordu. Tazelenme için katıldığım eylemde tazelenen ben oldum. Tazeleyebildim mi onu henüz tespit edemedim. Göreceğim.

 

29 Aralık 2023’de son sunu gerçekleşti. Genel değerlendirme yaptım. Müfredatta ne önermiştim, sınıf arkadaşlarım benden ne talep etmişlerdi ve ben ne sunabildim? Sonuç olarak özgüvenle sunduğum müfredata %70 oranında sadık kalabilmiş ve sınıf arkadaşlarımın taleplerini ise %46 oranında karşılayabilmişim ki heterojen bir yapıdaki katılımcı için ilk deneyimde fena sayılmayabilir.

 

‘Yaşamak için ayağa kalkmışken yazmak için oturmak ne kadar beyhude’ diyor ya Fredric Gross ki katılıyorum, lakin geçmiş dönemlerde oturduğum sürede Erzurum post gazetesinde yazdığım için, yazdıklarımın bazılarını sunu materyali olarak bile değerlendirebildim. Erzurum’da Tazelenme Üniversitesi henüz olmasa da Erzurum’un solgun yüzlerinin Eskişehir’deki Tazelenme Üniversitesine katkısının olduğu, yaşadığımız şu soğuk ve karlı günlerde, bilincine varmalıdır. Yani yazma eyleminde bulunmam, yaşadığım süreyi beyhude olmaktan ziyade kaliteli yaşamama, yardımcı olmuştur.

 

Tazelenme üniversitesine başvuru sürecinin çevirim içi olarak gerçekleştiğini ve kayıtların 7 dakika içerisinde tamamlandığını öğrendiğimde gözlerim fal taşı gibi açıldı. Talebin bu kadar yoğun ihtiyacın bu kadar fazla olabileceğini düşünmemiştim. Peki 4 senede ne öğreniyorlar diye merak edenler için Eskişehir’deki vicdanlı insanların oluşturduğu programı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

4. sınıfı bahar yarı yılı bitince 4. Sınıf müfredatını da paylaşırım. En güzel haberi en son vermek istedim. Sunuları yapan vicdanlı yurttaşların gönüllü olmasıdır.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ezine Mutlu 09 Ocak 2024 20:14

    Hakan Hocam Tazelenme Üniversitemizi çok iyi anlatmış ve tanıtmışsınız. Sağolun. Yazılarınızın .devamını bekliyoruz. Iyiki Hocamızsınız.

  • Ezine Mutlu 09 Ocak 2024 20:13

    Hakan Hocam Tazelenme Üniversitemizi çok iyi anlatmış ve tanıtmışsınız. Sağolun. Yazılarınızın .devamını bekliyoruz. Iyiki Hocamızsınız.

  • Hülya Gürler 09 Ocak 2024 17:22

    Değerli sınıf arkadaşım; bu proje de yer alarak gördüm ki bizler hala pek çok şeyin üstesinden gelebiliyormuşuz,meğer daha ne çok öğrenecek şeyimiz varmış ben bunları yaşarken pozitif enerji yüklendiğimi ve tazelendiğimi farkına vardım,üstelik anladım ki sizler gönüllü olarak bizim tazelenmemize katkı sağlarken karşılıklı olarak birbirimize bir şekilde enerji aktarmışız. O halde sizler,bizler yani Tazelenme iyi ki var. İyi ki yolumuz kesişmiş Teşekkürler

  • Bahriye ışık 09 Ocak 2024 17:09

    Hocam muhteşem bir yazı olmuş elinize emeğinize sağlık . Bizlerin bile derslerini geriye dönük neler gördüğümüzü araştırıp yazmışsınız çok araştırıcısınız . İnşallah Erzurum’da da tazelenme bölümü açılır . Bizler bile ne öğrenicez bu tarım dersin de diye birbirimize sorarken meğer ne çok konuyu kapsıyormuş biz çok mutlu olduk bilgiler için . Bizim için değerlisiniz Sınıf Arkadaşım .