Tazelenme -4

Yazamadığım süre boyunca okurlardan ses gelmeye başladı. Bazıları kızgın, bazıları üzgün, bazıları yeren bazıları ümitsizdi. Sağlığımdan endişe edenler bile olmuştu. Düzenli yazan insandan beklenmeyen bir durum gerçekleşince fark edilir olmanın vermiş olduğu mutlulukla sizleri esenlikle selamlıyorum. Hatta sağlığımın yerinde olduğunu; bu süreç içerisinde katıldığım Gordiyon yarı maratonunu tamamladığımı ve 88. Büyük Atatürk Koşusunda ise 35-39 klasmanın en yaşlısı olmama rağmen erkekler kategorisinde 109 kişiden 65. olduğumu belirtebilirim.

 

Yazamadığım süre içerisinde tazeleniyordum. Tabi bu süreç pek kolay olmadı. Ziraat Mühendisleri Odasının Eskişehir Şubesinin olağan genel kurulunda yönetime talip olan gruplardın birinde sorumluluk üstlendim. Üyelerden gerekli teveccühü tıpkı Erzurum’da 26. Dönem Genel Seçimlerinde olduğu gibi alamadım. Makro ölçekteki başarısızlığın nedenlerini mikro ölçekte de farklı losyonda deneyimledim. Eskiden kaybedince üzgünlüğüm uzun sürüyordu şimdi eskisi kadar etkilenmediğimi fark ettim. Yenilgimi de tazeledim. İyi geldi.

 

Pek sevmesem de  ‘Ey sevgili’ isimli şiirin bazı mısraları şimdi yerinde oluyor:

Gün batsa ne olur, geceyi onaran bir mimar vardır
Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır.
Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır
Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır
Göğsünde sürgünümü geri çağıran bir damar vardır
Senden umut kesmem
Kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır.

 

Tazelenme serüveninde vurgulamadan geçemeyeceğim husus ise sınıf başkanı Osman Bey ve dersin asistanları Eda Şimşek ve Serhat Kabak. Bu güzel insanlar sınıfın seyr-ü seferinin kolaylaştırmak için mücadele eden insanlardır. 

 

 

Ankara Üniversitesi Mezunlar Derneği olduğu gibi; Sınıf Başkanı Osman bey’de Anadolu Tazelenme Üniversitesi Mezunlar Derneğinin kurulum aşamasındaki önderlerdendir. Konu ile ilgili olanlar mezunlara bu dernek vasıtası ile erişime geçebileceklerdir.

 

Ziraat Mühendisleri Eskişehir şubesi ve Eskişehir Anakent Belediyemizin Tarımsal Hizmetler Daire başkanlığının 2023 yılında birlikte uyguladığı çiftçi eğitim seminerleriyle;
 

Zeytin Dostu Derneği, Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsünün Eskişehir Anakent Belediyesi ortaklı panel Anadolu Tazelenme Üniversitesi 4. Sınıf Tarım dersine dıştan katkı sağlayanlar olmuştur. Teşekkürü borç bilir çalışmalarında muvaffakiyetler dilerim.

 

Demokratik kitle örgütlerinin toplum içinde görünürlüğünü arttırmak maksadıyla gerçekleşen girişimlerde de yerel yönetimlerin gerekli desteği sunacağını ümit ediyor

 

Yeni serüvenlerde görüşmeyi umut ediyorum.

Tazeleniniz.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Osman DEMİR 11 Ocak 2024 18:04

    Sayın sınıf arkadaşım, sizi saygi ve sevgi ile takip ediyorum. Bizlere ışık tutacak fikirlerin ve görüşler in için çok teşekkür ediyorum..sizin gibi bizlere destek verecek kişilerede bizlerin yanımızda olmanızı bekliyoruz