Erzurum Haber Girişi : 18 Kasım 2022 16:47

TIR dorsesinde 133 düzensiz göçmen yakalandı

TIR dorsesinde 133 düzensiz göçmen yakalandı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyon ile TIR dorsesinde Afganistan uyruklu 56'sı çocuk 133 kaçak göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yapan 3 zanlı tutuklandı

Erzurum Post-Polis ekipleri, dün gece saat 03.30 sıralarında, Serdar S. sevk ve idaresindeki TIR'ın göçmen kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilerek takibe alındı. 

 

 

Yapılan takip sonrasında  yine bu araca yardımcı olduğu anlaşılan Cumhur E. ve Oğuzhan B. isimli şahıslarında içerisinde bulunduğu öncü araç Yakutiye ilçesi Nenehatun rampaları mevkisisnde güvenli bir şekilde durduruldu.

 


Ekipler tarafından kontrolleri yapılanTIR'a bağlı dorse içerisinde, üzerlerinde herhangi bir kimlik bulunmayan 56’sı 18 yaş altı çocuk, 77’si yetişkin yaşta olmak üzere toplamda 133 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı. Yapılan işlemlerin ardından kaçak göçmenler Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

 

 

"Göçmen kaçakçılığı" suçu işleyen Cumhur E., Serdar S. ve Oğuzhan B. sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.