Erzurum Post-Orhan BOZKURT-Erzurum'un Tortum ilçesinde HES barajı borusundaki sızma heyelana neden oldu. Bağbaşı ve Pehlivanlı  mahalleleri arasındahi HES (Hidro Elektrik Santrali) barajının borularından sızan su bölgede heyelana neden oldu. Meydana gelen heyelan sonrası mahalleler arasında ulaşımı sağlayan iki köprü kullanılamaz hale geldi.

 

 

Bağbaşı ile Pehlivanlı Mahallesi arasında bulunan alabalık tesisi ve mahalle mezarlığı zarar görürken, heyelan tehlikesi nedeniyle Pehlivanlı Mahallesi'ndeki 10 ev tehlikeye karşı boşaltıldı. Ekili alanların büyük zarar gördüğü mahallelerde Devlet Su İşleri (DSİ), Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Karayolları ve jandarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

"YAŞANAN BİR AFET DEĞİL İHMALKARLIK"

 

Bağbaşı Mahallesi Muhtarı Efendi Yarbaşı, oalyın bir doğal afet değil ihmalkarlık olduğunu söyledi. Yarbaşı, "Yıllardır borulardan sızma oluyordu. İlgili birimleri ve HES yetkilerini defalarca uyarmamıza rağmen gerekli önlemi alan olmadı.Mahallemizde büyük zara var. Ekili alanlar, bağlar, bahçeler sular altına kaldı .Çok şükür van kaybı yaşanmadı. Mezarlıklarımız kaydı ve tamam yok oldu. Bu bir afet değil ihmalkarlık" dedi.

 

 

Erzurum'da HES barajı borusundaki sızma heyelana yol açtı


Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı ve Pehlivanlı Mahallesi dolaylarında HES barajı borusundaki sızmadan kaynaklı heyelan meydana geldi. 


Olay sonrası bölgeye,  AFAD, Jandarma, Emniyet, Karayolları, DSİ ve belediye ekipleri sevk edilirken, Pehlivanlı Mahallesi'ndeki 10 ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Bağbaşı ve Pehlivanlı mahalleleri arasında hasar gören 2 köprü ise geçici olarak araç trafiğine kapatıldı. 

 


 

Bölgede incelemede bulunan Vali Okay Memiş, “Heyelan nedeniyle burada göl oluştu ve suyu tahliye ettikten sonra geçici yol vereceğiz. Elektrik hatlarını tamir edeceğiz, hayatı normale döndüreceğiz. HES'in kusuruyla ilgili gerek idari ve gerek adli her türlü soruşturma başlatıldı. Gereken yapılacak ve zararlar telafi edilecek.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
MorSektor