Erzurum Haber Girişi : 06 Ağustos 2021 17:47

Türkiye Eğitim-Sen Erzurum Şubesi'nde seçim heyecanı

Türkiye Eğitim-Sen Erzurum Şubesi'nde seçim heyecanı
Eğİtİmci Fatih Kutlu, Türkiye Eğitim-Sen Erzurum 1 Nolu Şube Başkanlığı'nın, yaklaşık 15 yıldır başkan yardımcılığı görevini sürdüren Fatih Kutlu, başkan adayı olarak yola çıktı.

Erzurum Post-Turhan BOZKURT-Türkiye Eğitim-Sen şube başkanlıklarınde seçim heyecanı başladı. Türkiye Eğitim-Sen Erzurum 1 Nolu Şube Başkanı Müfit Bayraktar’ın emekli olması nedeniyle seçime gidecek olan eğitimciler, yeni başkanını seçecek.

 

Türkiye Eğitim-Sen Erzurum 1 Nolu Şubesinde 15 yıldan beri başkan yardımcılığı görevinde bulunan Fatih Kutlu, başkanlık için aday olduğunu açıkladı. Yaklaşık 2 bin üyesi bulunan Türkiye Eğitim-Sen Erzurum 1 Nolu Şubesi’nin delege seçimlerinin sonbaharda yapılması bekleniyor.

 

Erzurum Post'a nezaket ziyaretinde bulunan Başkan adayı Fatih Kutlu,Genel Yayın Yönetmenimiz Orhan Bozkurt'a seçim süreci ve eğitimcilerin yaşadıkları sorunları anlattı.  Uzun yıllardan beri sendikacılık yaptığını, eğitimcilerin sorunlarını yakından bildiğini ve seçilmesi halinde tüm üyelerinin haklarını korumak için çaba göstereceğini anlatan Kutlu şunları söyledi:

 

"KIRSALDA ÖĞRETMENİN EN BÜYÜK SORUNU BARINMA"

 

"Bizi öncelikle sendikamıza üye olsun olmasın eğitimcilerin özellikle kırsalda yaşadıkları problemleri çözmek için gayret sarf edeceğiz. Örneğin bir öğretmen kardeşimizin ilçelerden birine ataması yapılıyor. Ancak atama ile iş bitmiyor, o arkadaşımızın barınma ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bizler idareciler ile görüşerek bu soruna çözüm üretmeye çalışıyoruz. Mesleğimizin ilk yıllarında aynı problemleri bizler de yaşadık. Eskiden öğretmenlerimiz köylerde kalıyordu, şimdi ilçelerde ikamet edip servisle okullarına gidiyorlar” dedi.

 

"SENDİKACILIK SADECE ÜYE KAYIT ETMEK  DEĞİLDİR"

 

Şehirdeki eğitim problemleri üzerinde yoğunlaşacaklarınıifade eden Kutlu, “ Evet, Erzurum'da eğitim alanında son zamanlarda iyiye doğru bir kıpırdanma oldu ama bu yeterli değil. Bu başarının belli yerlerde kümelenmesinden ziyade yaygın hale getirilmesi gerekiyor. Bunu yaparken sivil toplum örgütleri ile diyalog halinde çalıştaylar düzenlemeyi hedefliyoruz. Sendikacılık yalnızca üye kaydı yapma ile olmaz. Yeni yönetimimiz ile şehrimize, memleketimize faydalı işler yapmak için yola çıktık” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.