Türkiye kart projesi

Günümüz şartları oldukça zorlaştı şehir içi ulaşım, eğitim, yemek, barınmak, seyahat, ilaç, giyim sosyal ve temel ihtiyaçların tamamı dersek daha doğru olur.

 

Her şey bu kadar pahalı iken neredeyse her yıl yenilenen değişen fakat aynı işlevi gören kimlik, ehliyet ulaşım kartları vatandaşın son ekmek paralarını hiçe saymak gibi bir durum oluyor. Okumayan, sosyalleşemeyen ve sürekli hasta olan toplum gelişemez o toplumdan insanlığa faydalı bireyler çıkması beklenemez. Eğitim, sağlık, sosyalleşmek ve tüm insani ihtiyaçlar maddi gelire bağlıdır.

 

Birçok ile her birey gibi seyahat ettim her gittiğim ilde otobüs, metro, tramvay ve diğer ulaşım araçlarını kullandım. İster istemez herkes okumak, çalışmak, hastane, akraba ziyareti için mutlaka iller arası seyahat ederler.

 

Gittiğimiz şehirlerde o ile ait ulaşım kartlarını alıyoruz oralara kadar belli masraflar ettiğimiz yerde üzerine bir de oranın ulaşım kartını alma masrafı çıkıyor. Alınan kart sadece o ile ait bu çok gereksiz ve yerinde olmayan uygulamadan başka bir şey değildir. Kredi kartı çoğu ulaşım aracında geçerli ama buna gerek kalmadan Türkiye’nin her yerinde geçerli olabilecek ulaşım kartı neden proje olarak sunulup yapılmadı anlamış değilim.

 

Ben kredi kartı dolandırıcılığına karşı ve kartımın farklı illerdeki turnikelere bastığımda kartımın kopyalanma ihtimalinin çok yüksek olduğunu biliyorum neticede kartlar artık kameralı ATM’lerde kopyalanıyor. Kredi kartının ulaşımda kullanılması bu nedenle güvenli değildir. Ben tek kartlı ulaşım isterdim eminim bunu herkes istiyordur.

 

Kullanım süresi çok uzun vadede olan ve Türkiye’nin her yerinde geçerli olacak, üzerinde Türk bayrağı olan isminin ise; Türkiye kart olacağı tek kartlı sistemle gittiğimiz her ilde, ek masraf yapmadan ulaşım için panik yaşamadan rahatça seyahat etmek isteriz.

 

Bulunduğumuz ilde bile kaç kez kartları yeniledik kart aynı görevi görüyor ama nedense yeniden ücret ödeyip tekrar aynı şeyin bir tık koyu renklisini alıyoruz. Sanki araba, ulaşım ve kartlar yeni icat edildi de sistem henüz oturmadı gibi bir hava hâkim.

 

Uzaya adam gönderdik çok güzel ama biz farklı illere gidip orada rahat ulaşım sağlayamadıktan sonra bu üzücü ve düşündürücü olur. Sevgili yetkililerimiz umarım böyle proje geliştirir ve vatandaşların kullanımına sunarlar.

 

Her zaman kolaylaştıran olmak gerekir zorlaştıran değil. Türkiye’miz için, geleceğimiz ve daha da gelişip ilerlememiz için her anlamda özverili olmamız gerekir. Bu bağlamda özenle, sevgi ile, tek derdi millet hizmet olan ilgili yetkililerimizin bu kolaylaştırıcı proje ile ilgilenip hayata geçireceklerini ümit ediyorum.

 

Ulaşımda her ilde ve tüm toplu taşımalarda geçerli olacak olacak Türkiye kartımızın hayata geçmesini büyük heyecan ve ümit ile bekliyoruz.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Nazim Memduh NAZIMOĞULLARI 29 Mart 2024 22:38

    Öncelikle kısıtlı bütçeleri İle günlük hayatın gereksinimini çözmeye çalısan insanların sesi olmak ve sorunu çözüme ulaştırmak için bireysel olanın genelin ihtiyacı olduğunun farkındalığı ile ilgilisinden çözüm aramak gayretinizi takdir ediyorum bu yaraya parmak bastığınız için yüreğinizi tebrik ediyorum. Konuyla ilgili ilgisiz sorunları tek tek değerlendirme yapmanız ve yazılarında mutlaka güzel örnekleri paylaşmanın daha iyi olacağını düşünüyorum bundan sonra yazılarını takip etmek dileğiyle başarılar diliyorum