Ucube

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şubesi, Atatürk Üniversitesi girişine yapılan yaya üst geçidinin estetik olmadığını savundu. Yaklaşık 10 yıldır faaliyette olan üst geçidin çok az kişi tarafından kullanılması dikkat çekiyor.

 

Araç trafiğinin yoğun olarak seyrettiği Atatürk Üniversitesi kavşağına, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan üst geçit bugüne kadar istenileni vermedi. Herkesin bildiği üzere çok defa ölümler oldu karşıya geçmeye çalışan öğrencilere araç çarpması sonucu can kayıpları yaşandı.

 

Kampüsünde birçok fakülte, yurtlar, cafe ve hastane bulunduran Atatürk üniversitesi önü burası. Üst geçit var iken neden insanlar canları pahasına yoldan geçmeye çalışıyor peki? Bir şey yapmak önemli değildir önemli olan işe yara bişey yapmaktır. Vergilerimiz ile devletimiz sayesinde çok güzel işler yapılması gerekir iken oraya işe yaramaz maket gibi kondurulan ucube buradaki insanların hakkı değildir. Daha önce de çoğu kez haber olan ve ölümlerin art arda yaşandığı üniversite önünde neden gereken yapılmadı yapılmıyor?

 

Paralı haber yaptırmaktan ise yapılsın gereken dünya haber yapsın!

 

Neden ucube dedim buraya şimdi oraya gelelim! Görüntüsü ve çıkarken hissettiğim tıpkı bir aquapark, bir salyangoz gibi çıkarken dediğime de bakmayın öyle Everest’e tırmandım sanki! Mesafesi çok uzun rampa çıkıyorsunuz inerken başınız dönüyor yürüyen bant, yürüyen merdiven, asansör hiçbiri yok!

 

Aslına bakarsanız böyle bir ucube de hiçbir yerde yok!

 

Ben yaşlı veya engelli birey olabilirdim, kaldı ki yaşlanacağız ve hepimiz engelli adaylarıyız sonrasında ne olacağımızı bilemeyiz ve mevcutta engelli yaşlı insanlarımız burayı asla kullanamaz yaşlılarımız ve engellilerimiz hayatımızın parçasıdır onları bu şekilde ötekileştirmek, unutmak yok saymak insani ve vicdani bir yaklaşım mıdır?

 

Sağlıklı birey olarak ben o rampayı çıkarken o uzun alanı yürürken ve dönerek iner iken zorlanıyorum tekerlekli sandalyeli kişi çıkıp inemez, yaşlı biri yapamaz görme engelliler için dahi bişey yok!

 

Çok il gördüm adamlar sahte haber reklam değil hizmet yapıyorlar, hepsinde asansör, yürüme bandı, yürüyen merdiven var lütfen artık gereken yapılsın bizler, öğrenciler, yaşlılar, engelliler ve yarınlarımız için bu özel istek gereksiz bir iş değildir zira yapılan gereksiz o ayrı bir konu fakat; hatayı telafi etmek onu iyi hale getirmek de erdemdir.

 

Sayın yetkililerimizin arada bir insanların sesine, ihtiyaçlarına kulak vermelerini öneririm keza Erzurum artık susan değil hakkını aramaya başlayan şehir oldu bu sesler neden değil teşekkür olarak çıksın öyle değil mi?

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Tuğrul Fehmi Ergin 15 Ocak 2024 19:46

    Nisa suresi 58. ayeti kerimede Allahuteala şöyle buruyuyor "Allah size, emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor. Allah, bununla size ne güzel öğüt veriyor. Şüphesiz ki Allah her şeyi hakkıyla işiten, hakkıyla görendir." Yani demem o ki insanlar İslamdan uzaklaştıkça. Her işimizde yanlışlarımız çoğalıyor. Bizler Kuranın bahsettiği müslümanlar olabilsek ve Kuranın bahsettiği müslümanlar tarafından yönetilebilsek bütün bahsettiğiniz bu ve bunun gibi milyonlarca yanlış işler çözüme kavuşur. Aksi takdirde binde bir defa doğrusunu yapan gelir. Onuda değil dokuz doksan dokuz köyden kovarlar bu devirde. Ne yazk ki toplum değişmedikçe yönetenler de değişmez. Güzel bir konu ve doksan dokuz köyden kovulmaya aday niteliğinde bir makale olmuş Mavi hanım tebrikler. :)