Spor Haber Girişi : 10 Haziran 2022 17:56

UEFA Regions Cup’ta Şampiyon Kayseri

UEFA Regions Cup’ta Şampiyon Kayseri
UEFA Regions Cup TFF Bölge Karmaları Türkiye Birincilliği Turnuvası’nda final Kayseri ile Sakarya arasında oynandı. Kazım Karabekir Stadı’nda oynanan maçta penaltılarla gülen taraf Kayseri oldu. Kayseri Karması şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı.

Erzurum Post-Nurullah PALA-Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)  ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanlığı (TASKK) ile ortak yürütülen UEFA Regions Cup TFF Bölge Karmaları Türkiye Birincilliği maçlarında dün final günüydü.

 

Kayseri Bölge Karması ile Sakarya Bölge Karması Kazım Karabekir Stadı’nda karşı karşıya geldi. Mücadelede Sakarya Bölgesi Yalçın Yalazı’nın attığı golle 1-0 öne geçti.

 

Kayseri Bölgesi ikinci yarıda Ömer Can Korkmaz’ın golü ile skoru 1-1 yaptı.

 

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca maç uzatmalara gitti.

 

 

Penaltılarla Kayseri şampiyon

 

Normal süresi 1-1 biten maç penaltılara gitti. Seri penaltılarda Sakarya’yı geçen ve maçtan 6-5 galip ayrılan Kayseri Bölge Karması Şampiyon oldu. Kayseri Bölge Karması UEFA Regions Cup’ta ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

 

Kupayı Vali Memiş ve TFF Başkan Vekili Düşmez verdi

 

Final maçının ardından Kazım Karabekir Stadı’nda kupa ve madalya töreni yapıldı.

 

 

Erzurum Valisi Okay Memiş, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez, şampiyon olan Kayseri Bölge Karması ile ikinci olan Sakarya Bölge Karmasının kupa ve madalyalarını birlikte takdim etti.

 

Turnuvaya katkı sunanlara Plaket

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile Kazım Karabekir Stadı’nda oynanan UEFA Regions Cup’a katkı sunanlar ödüllendirildi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen adına Spor Müdürü Muzaffer Şahin plaket alırken, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile ASKF Başkanı Selahattin Codur ve İl Hakem Kurulu Başkanı Cihat Çelikdağ plaketle ödüllendirildi.

 

 

Erzurum Valisi Okay Memiş ile TFF Başkan Vekili ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez, şampiyon olan Kayseri Bölge Karmasına Avrupa yolculuğu öncesinde başarı dileklerini iletti.

 

ASKF Başkanları, TASKK Yönetim Kurulu üyeleri ve TFF Bölge Müdürü Metin Codur ile Türkiye Futbol Federasyonu Genç Milli Takımlar ve Futbol Gelişim Direktörlüğü Koordinatörü Oğuz Çetin de final maçını izledi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.