Erzurum Haber Girişi : 10 Kasım 2022 16:11

Ulu Önder Atatürk Erzurum'da törenlerle anıldı

Ulu Önder Atatürk Erzurum'da törenlerle anıldı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, öüümünün 84. yıl dönümünde  törenlerle anıldı.
Ulu Önder Atatürk Erzurum'da törenlerle anıldı

Erzurum Post-Havuzbaşı'ndaki Atatürk anıtı önünde  çelen konulması ve ile başlayan törenlerde  saat 09.05'te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 

 

Gönderddeki bayrakların yarıya indirildiği, sirenlerin çalındığı saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı okundu. Havuzbaşı'ndaki anma törenine Erzurm Valisi Okay Memiş, 9. Kolordu Komutan Vekili Tuğgeneral Berat Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,kamu kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti temsilcileri,  askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 

Havuzbaşı’ndaki törenin ardından  Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda düzenlenen anma törenine geçildi. Anma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Muhammet Totik ve 9’uncu Kolordu ve Garnizon Komutanlığı’nca görevlendirilen bir subay tarafından yapıldı.

 


Konuşmaların ardından program, Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı ‘Tarih Cesurları Yazar’ temalı Oratoryonun sunulmasıyla sona erdi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.