Uyuşturan ve uyaranlara teslimiyete hayır!

Bizleri son derece rahatsız edip üzen bu gerçeği sık sık dile getiriyorum. Kullanım yaşının 13’lere kadar indiği, ulaşımının çok rahat olduğu tehlike ile çocuklar ve aileler karşı karşıya. Temel de aile huzuru olmayan, yoksul, psikolojik problemleri olan çocuklar seçiliyor.

 

Çocuklara bu maddeyi veren kişiler genelde yakın arkadaşları oluyor maalesef. Bir kereden bir şey olmaz ile başlayan çok şey olan bireyler yok olup gidiyor. Ailesi ilgisiz, dikkatsiz, sorunlu kişilerin çocukları evde bulamadıkları sevgiyi ve ilgiyi dışarıda ararlar, okulda veya dışarıda çeşitli arkadaşlıklar edinilirler. Bu gibi çocukların aileleri ilgisiz olduğu içinde suça sürüklemek çeşitli işlerde kullanmak için seçilirler.

 

 Bir kereden bir şey olmaz diye verip alıştırıp sonrasında bu maddeyi tekrar vermek için ücret isterler bağımlı hale gelen çocuk ya da yetişkin temin edip kullanmak için hırsızlık, cinayet fuhuş suçlarını işler. Bu durum ile alakalı çok fazla haber ve  duyum alıyorum. Ben ilkokul öğrencisi olduğum dönemlerde öğretmenlerimiz sık sık sınıflara gelip çantalarımızı devamlı kontrol ederdiler, konu ile ilgili bilgilendirme yapardılar. Günümüzde bu denli yaygın iken ve bizlerin ve sevdiklerimizin büyük tehlikede olduğu şu dönemde okullarda bu konu ile ilgili eğitimler neden verilmiyor?

 

En başta ailelere büyük iş düşüyor çocuğunuzu dinleyin kimsenin vicdanına, sevgisine, saygısına ve ilgisine muhtaç ve mecbur etmeyin. Sonrasında öğretmenlere ve Milli eğitime pay düşüyor öğretmenlerimizin ilk etapta bilinçlendirilmesi ve çocuklara ayda bir eğitim verilmesi gerekiyor. Biz geleceğin mimarı çocukları doktor, öğretmen, sanatçı, mühendis, gazeteci, hâkim, esnaf ve birçok saygın meslek gruplarında görmek istiyoruz. Çocukları ve gençleri katil, hırsız, fuhuş yapan, ceza evlerinde ya da öldürüldü haberlerinde görmek istemiyoruz.

 

Bu maddelere ulaşımın bu kadar kolay olması ise son derece korkutucu bu anlamda kolluk kuvvetlerinin de daha uyanık olacakları konusunda şüphem yok. Beni ilgilendirmez demek bana acımaz geliyor, bu duruma şahit olan herkesin kendi ismini vermeden ambulansı ve polisi arayabileceklerini hatırlatmak isterim. Bizlerinde aile bireylerinin ya da sevdiklerimizin başına gelebilir. Dışarıda kaybolan hayatlara gözlerimizi kapatmayalım.

 

Bu pisliğe bulaşmış yakınınız var ise, ya da bu maddeye bulaşan bizzat siz iseniz sağlık kuruluşlarına mutlaka başvurun doktorlar bu konuda son derece tecrübeli ve sabırlı tedaviden korkan kişiler genelde doktorun polisi arayacağını sanıyor, bu asla olmaz sadece size bu maddeden kurtulmanız için hayatınıza temiz bir sayfa açmanız konusunda yardımcı olacaktır. Bu hayatta sizden ve sevdiklerinizden bir tane var yaşamın tekrarı yok. Kendinizi sevin siz tüm uyuşturan ve uyaranlardan daha güçlüsünüz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.