Bölge Haber Girişi : 10 Temmuz 2021 16:20

Vali, aşı için yayla yayla geziyor!

Vali, aşı için yayla yayla geziyor!
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, mobil sağlık ekipleri ile birlikte Bağdaşen ve Bülbülan Yaylası'nda giderek aşı uygulasına katıldı.
Vali, aşı için yayla yayla geziyor!

Erzurum Post-Orhan Bozkurt'un haberi-Ardahan Valisi Hüseyin Öner, oluşturulan moıbil aşı ekiplerine bizzat eşlik ederek yayla yala, köy köy dolaşıyor. Son olarak Bağdaşen ve Bülbülan Yaylası'nda İl Sağlık Müdürü Erkan Özdemir ile birlikte ekiplerin aşı uygulamasına eşlik eden Vali Öner, vatandaşlarla sohbet ederk duyarlılıklarından dolayıteşekkür etti.

 

 

SALGINDAN KURTULMAK İÇİN AŞI ŞART''

 

Toplum sağlığının korunması ve salgının tamamen ortadan kalkması için herkesin muhakkak aşı olması gerektiğini söyleyen Vali Hüseyin Öner, ''Biz devlet olarak herkes aşı olsun diye mobil aşı ekiplerimizle birlikte bu hizmeti yaylara kadar götürüyoruz. Salgından tamamen kurtulmak için herkesin aşı olması en büyük isteğimiz.

 


 

''AŞI ORANI HENÜZ YÜZDE 30,44''

 

İlimizde Corona aşısı için belirlenmiş hedef nüfus 75 bin 710 kişi, henüz en az 1 doz aşı olan kişi sayısı ise 42 bin 546’dır. Bu oran belirlenen hedefin yüzde 56,20’sına denk geliyor. İlimizde 16 bin 632 vatandaşımız birinci doz aşısını olmuş, ikinci doz aşısını bekliyor. 23 bin 44 vatandaşımız ise ikinci doz aşısını da yaptırmış durumda. Aşısı tamamlanan kişi oranımız iseyüzde 30,44 civarında. Aşı hakkı tanınan yaş gruplarında ise en yüksek aşılama yüzde 91,5 oranıyla 70-74 yaş grubunda uygulandı'' dedi.

 

 

MOBİL EKİPLERLE AŞILAMA HIZI ÜÇ KATINA ÇIKTI

 

Özellikle gençlerin iyi bir tatil dönemi ve sonrasında iyi bir eğitim dönemi geçirmeleri için bir an önce aşılarını yaptırmalarını isteyen Vali Öner, 'Aşı hizmetine ulaşamayan vatandaşlarımıza ulaşarak aşılarını yapmak için tüm ilçelerimiz de 17 adet mobil ekip oluşturuldu. Yaylalar başta olmak üzere tüm yerleşim birimlerine ulaşarak aşı çalışmalarını sürdürüyoruz.Daha önce günde 500 civarında yaptığımız aşı sayısı, yeni uygulamamız ile bin 500 bandına çıktı. Aşılama hızımızı ve kapasitemizi daha da artırarak Temmuz Ayı sonuna kadar tüm vatandaşlarımızı aşılayacağımızı öngörüyoruz'' diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.